IMENOVANJE

Samo Lozej iz pripora na direktorski stolček

Objavljeno 17. december 2013 17.48 | Posodobljeno 17. december 2013 17.48 | Piše: STA, T. L.

Združeno družbo Te-Tol in Energetiko Ljubljano bo vodil Lozej, ki je bil še minuli teden priprt.

Samo Lozej.

LJUBLJANA – Potem ko smo minuli teden poročali, da je bil direktor Te-Tola Samo Lozej pridržan v kriminalistični akcijiimage, je danes pristal na položaju združene družbe Te-Tol in Energetike Ljubljana. Družbeniki Javnega holdinga Ljubljana so se namreč danes seznanili z aktivnostmi v postopku pripojitve družbe Te-Tol k Energetiki Ljubljana in Lozeja imenovali za direktorja nove združene družbe. Mimogrede, v odmevni preiskavi, ki je potekala pred skoraj tednom dni in jo je usmerjalo specializirano državno tožilstvo, so iskali dokaze za utemeljitev sumov storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, za kar je zagrožena kazen zapora do osem let, in preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti, za katero je po kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora do treh let.

Vse družbe v skupini pozitivne

Sicer pa so se družbeniki Javnega holdinga Ljubljana danes seznanili tudi z oceno poslovanja družb v skupini za letos, ki kaže na pozitivno poslovanje vseh družb v skupini, in sicer prvič po letu 1994. Energetika Ljubljana bo po ocenah leto 2013 končala s 4,5 milijona evrov dobička, Vodovod-Kanalizacija (VO-KA) s 554.435 evrov dobička, Snaga s 499.734 evrov dobička, Ljubljanski potniški promet (LPP) s 75.303 evrov dobička in Termoelektrarna-Toplarna Ljubljana (Te-Tol) s 3888 evri dobička, medtem ko bo Javni holding Ljubljana leto sklenil z 2,4 milijona evrov dobička, so po skupščini Javnega holdinga Ljubljana ter sveta ustanoviteljev javnih podjetij sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL).

Družbeniki so med drugim potrdili tudi poslovne načrte holdinga in podjetij v njem za leto 2014 ter sprejeli spremembe investicijskih načrtov podjetij za prihodnje leto. Skupna vrednost investicijskih nalog znaša 37,7 milijona evrov.

 

Deli s prijatelji