MENJAVE

Sama predlagala svojo razrešitev

Objavljeno 14. april 2013 20.50 | Posodobljeno 14. april 2013 20.50 | Piše: Ma. F.

Alenka Temeljotov Salaj je edina od vseh uslužbencev, ki so se na Morsu zaposlili v času prejšnje vlade in se je tej službi odrekla.

Alenka Temeljotov Salaj.

LJUBLJANA – Vlada je 11. aprila s položaja generalne direktorice direktorata za logistiko na ministrstvu za obrambo razrešila Alenko Temeljotov Salaj in na to mesto kot v. d. imenovala Marka Grubarja. Razrešitev Alenke Temeljotov Salaj je minister za obrambo Roman Jakič predlagal v skladu z njeno željo.

Seznam za zamenjavo uslužbencev

Salajeva je edina od vseh uslužbencev, ki so se na Morsu zaposlili v času prejšnje vlade in se je tej službi odrekla, piše Žurnal24. Med uslužbenci na Morsu naj bi veljala za Hojsovo tesno sodelavko in zaupnico.

Predsednica vlade Alenka Bratušek je pred svojim imenovanjem pozvala vse javne uslužbence, ki so se v prejšnjem letu zaposlili na nesprejemljiv način, naj se službam sami odpovedo.

Tik pred imenovanjem Bratuškove pa se je začel sestavljati seznam uslužbencev zaposlenih v času ministrovanja Hojsa, ki bi jih bilo treba zamenjati, domnevno zaradi premalo strokovnega znanja, še piše Žurnal.

Deli s prijatelji