ANONIMNO

Sajovičevi nepremičninski posli pod drobnogledom kriminalistov

Objavljeno 07. junij 2012 00.30 | Posodobljeno 07. junij 2012 00.25 | Piše: S. J.

Sporna naj bi bila preprodaja zemljišča v Bistrici pri Tržiču.

Na občini kriminalistov še ni bilo.

TRŽIČ – »Zgodba je čista, gre za najboljši nepremičninski posel, ki ga je občina izpeljala v zadnjih tridesetih letih,« trdi župan Tržiča Borut Sajovic. Očitno pa se z njim ne strinjajo kriminalisti kranjske policijske uprave, ki preiskujejo anonimne prijave o domnevno spornih nepremičninskih poslih občine Tržič. Po podatkih Dnevnika gre za preiskavo preprodaje zemljišča v Bistrici pri Tržiču, kjer so kasneje postavili Lidl.

Bi lahko za zemljišče iztržili še več?

Sporno zemljišče v velikosti deset tisoč kvadratnih metrov je občina Tržič leta 2007 po izredno nizki ceni, zanj so namreč odšteli le 50.000 evrov (brez DDV), kupila od podjetja Gradbinec v stečaju. Leto kasneje pa ga je prodala kranjskemu Domplanu za 775.000 evrov in zaslužila 715.000 evrov. Čeprav nihče ne oporeka županu, da je šlo za odličen posel, pa bi morda lahko občina za zemljišče iztržila še več in ravno to naj bi zdaj zanimalo kriminaliste. Občina je takrat za kvadratni meter dobila 80 evrov, čeprav je bilo v istem času za kvadratni meter podobnega zemljišča za podobno trgovino v neposredni bližini treba odšteti 130 evrov.

Ne gre še za sum kaznivega dejanja

Tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Leon Keder je potrdil, da kriminalisti šele zbirajo podatke na podlagi anonimnega naznanila in da še ne gre za sum morebitnega kaznivega dejanja. Direktor tržiške občinske uprave Drago Zadnikar pa je dejal, da kriminalistov v prostorih občine ni bilo. Kljub temu bo občina še ta teden kriminalistom poslala vso dokumentacijo, povezano s prodajo zemljišča v Bistrici.

Kriminalisti hkrati preiskujejo še sume kaznivega dejanja v tržiškem muzeju, kjer naj bi izginilo nekaj eksponatov, ter domnevne nepravilnosti pri delu ene od javnih uslužbenk.

Deli s prijatelji