SLOVO

Šahistka Vesna izgubila bitko z rakom

Objavljeno 23. avgust 2013 13.35 | Posodobljeno 23. avgust 2013 13.46 | Piše: S. N.

Njena bolezen je pokazala, da tudi Slovenci znamo stopiti skupaj.

Vesna se bori z rakom.

Po hudi bolezni je umrla Vesna Rožič, stalna članica slovenske šahovske reprezentance. Šele julija je širša javnost izvedela za njen spopad z rakom, njen oče Adrijan in Šahovska zveza Slovenije (ŠZS) pa sta začela akcijo za pomoč pri zbiranju sredstev za zdravljenje v tujini.

Žal za nesrečno 26-letno študentko medicine zaman. Vesna, ki se je rodila 23. marca 1987, je namreč danes ponoči bitko za življenje izgubila. Umrla je v Nemčiji. 

V ŠZS pretreseni

Primož Kokalj iz ŠZS, ki je bil med drugim zelo aktiven pri akciji zbiranja sredstev za Vesno, je ponovil, kar je zveza že zapisala na facebooku: da se zahvaljujejo vsem, ki so podpirali družino. Veliko jim pomeni, da so tako šahisti kot tudi vsi drugi pokazali solidarnost, hkrati pa jim je izjemno žal, da so izgubili najboljšo slovensko šahistko (po rejtingu samo za slovensko reprezentantko ukrajinskega rodu Ano Muzičuk).

In po čem mu bo Vesna najbolj ostala v spominu? Po borbenosti, je dejal. Bila je zelo prijetna, nikoli ni zamerila ničesar nikomur. Vedno je nastopala s pozitivno energijo in vsi so jo imeli radi, je še povedal pretreseni Kokalj.

Deli s prijatelji