NESREČNO

S tovornim vozilom v Blejsko jezero. Kdaj bo obvoznica?

Objavljeno 23. maj 2014 21.41 | Posodobljeno 23. maj 2014 22.12 | Piše: A. L.

Jasno nam postaja, da politika vlade ostaja cokla v razvoju občine Bled, ugotavlja Fajfar.

BLED – Danes zgodaj zjutraj se je v Blejsko jezero prevrnilo tovorno vozilo, ki je namenjeno prevozu betona. O tem smo poročali v članku Cisterna v jezero, cesta zaprtaimage.

Na spletnih omrežjih so ob tem številni opomnili na nedavno objavljeni tekst na blogu blejskega župana Janeza Fajfarja. V njem je opozoril na nesprejemljivo odlašanje z uvrstitvijo blejskih obvoznic v državne načrte razvojnih programov, kakovostnejše vzdrževanje cest in boljše gospodarjenje z objekti v državni lasti.

Sredstev ni niti za leto 2015

»Obljub smo slišali že dovolj. Zato smo ministru Omerzelu predstavili 3D-vizualizacijo projekta blejske južne razbremenilne ceste, za katero je dejal, da kljub pomanjkanju denarja ostaja med prednostnimi nalogami ministrstva, saj je »vse pripravljeno za izvedbo«. Kljub priznavanju nujnosti gradnje obeh blejskih obvoznic pa je po njegovih besedah »zmanjšanje proračuna ministrstva za infrastrukturo in prostor prizadelo vse investicije v cestno infrastrukturo«, sredstva pa po njegovem niso zagotovljena niti v letu 2015,« ugotavlja župan, ki ga veseli, da vlada prepoznava nujnost reševanja problematike Bleda.

Politika vlade cokla v razvoju občine Bled

Župan poudarja, da odzivi vsekakor ne ustrezajo ciljem in potrebam, ki jih ima Bled pri svojem razvoju: »Še več, jasno nam namreč postaja, da politika vlade ostaja cokla v razvoju občine Bled. Odgovor ministra Omerzela, da za leti 2014 in 2015 v proračunu sredstev za projekt blejskih obvoznic ni, je dokaz popolne ignorance in beg od odgovornosti do prebivalcev Bleda, ki jo nosi vlada v odhajanju.«

Deli s prijatelji