SREČA

S Terno po mandarine

Objavljeno 29. avgust 2014 18.09 | Posodobljeno 29. avgust 2014 18.09 | Piše: Lovro Kastelic

Marinko Velikonja iz Idrijskega Loga je naša nagradna igra osrečila z 2500 evri.

Z malo sreče do nagrade. Foto: Marko Feist/Novice

LJUBLJANA – Terna, nagradna igra Slovenskih novic, osrečuje, da, tudi denarno! To pot smo preverili, kako se pride do 2500 evrov.

Predvsem moraš biti bralec Slovenskih novic, no, to bi nekako že moralo biti razumljivo, kajne? Potem pa je seveda več možnosti, prav vsak dobitnik doslej, teh pa ni malo, teh je za celo Panonsko morje, ki je davno davno preplavljalo našo deželico; tudi Idrija je bila pod vodo.

Nedaleč stran je dvanajst ključev, kot pravijo tamkajšnjim ovinkom. Tam blizu je tudi Divje jezero, najgloblje pri nas, tam je tudi vasica 24 hiš, imenuje se Idrijski Log. Kjer živi tudi odlična kuharica Marinka Velikonja.

»Znam vse,« je kar nekam sramežljivo odgovorila na naše vprašanje, kaj zna najbolje. »No, žlikrofe zagotovo znam!« pa se je vendarle opogumila. Žlikrofi so značilna jed, ki pa je ne zna pripraviti kar vsakdo. Mladi je že skorajda ne znajo več. »Ja, ja, bi jim bilo treba kar še enkrat pokazati,« je priznala. A se sploh ne strinja, da bi bili mlajši kaj bolj zbirčni od starejših (jedcev). »Nekateri so kot otroci,« je smeje ošvrknila prav starejše. »Večkrat so še slabši,« se je zasmejala kuharica, ki je še kako seznanjena s kapricami starejših.

Odkar so namreč leta 2002 odprli črnovrški dom za starejše, tam Marinka pripravlja hrano. Zajtrke, malice, kosila in večerje, »za 130 oskrbovancev in še kakšnih 30 delavcev,« doda.

Včeraj pa je šla iz službe in se zaustavila v trgovini. Da si kupi Novice! Pride domov, pogleda pod nalepko na naslovnici in šokirano ostrmi. »Prav nič nisem komentirala,« je dejala 56-letna Marinka, nevajena tovrstnih presenečenj. Da je v tistem zadela 2500 evrov, je zaupala pravzaprav le možu Darinku in sinu Vladimirju.

»Veste, kam bo romala ta nagrada?« nas je vprašala. Za račune, smo razvozlali. Kaj pa kakšen izlet? »Ta je bil že plačan!« Kam pa kam? »Na mandarine!« Na mandarine? »Da, tudi letos se bomo odpravili v Dalmacijo!« In tudi tokrat se bodo ob koncu potovanja zaustavili pri ustju Neretve ter nabrali za celo vrečo mandarin.

Deli s prijatelji