ZADETEK V POLNO

S Terno bo tudi dopust!

Objavljeno 16. julij 2016 14.11 | Posodobljeno 17. julij 2016 13.57 | Piše: M. M.

Ko je kupila Slovenske novice, je Darinko končno našla sreča. Tisočaka je pod nalepko na prvi strani odkril njen mož Silvo.

Darinka Papež z izvodom časopisa, ki ji je zagotovil počitnice. Foto: Mojca Marot.

POLJČANE – »Veste, v življenju še nikoli nisem nič zadela. Pa sem že večkrat preizkušala srečo, saj kupujem tudi loto. No, tokrat, pri mojih 56 letih, pa se je le zgodilo, da je sreča našla tudi mene,« je bila tokratne Terne, vredne 1000 evrov bruto, iskreno vesela naša zvesta bralka Darinka Papež iz Poljčan, kamor smo se odpeljali, da bi jo tudi osebno spoznali. 
»Časopis je imel mož Silvo prej naročen kakšnih 15 let, a sva pogosto ostala brez izvoda, ker so nam ga ukradli. Zato zdaj Novice redno kupujeva. In kot vedno sem tudi tokrat časopis kupila zjutraj, v bližnji trgovini, kamor sem se odpravila še po živila,« nam zaupa Darinka. In nadaljuje, da pa ni bila ona tista, ki je odlepila tudi nalepko. »Ne, to je storil mož Silvo takoj, ko sem časopis dala iz vrečke na mizo. Pa gleda in gleda, nato pa reče, a veš, da imava tri enake znake. Pa sem ga vprašala, kaj sva zadela, ker sem bila prepričana, da sva dobila kakšno tolažilno nagrado. No, potem pa le vidim, da so bili trije enaki znaki, trije tisočaki,« pravi Darinka, ki se bo čez eno leto možu pridružila v pokoju. Dela kot šivilja, v nekem zasebnem podjetju na Pragerskem, prej je delala v celjskem Topru, dokler ni šel v stečaj.

»Lahko si predstavljate, da nama z eno skromno pokojnino in šiviljsko plačo ne uspe privarčevati za dopust. In tale Terna je zame tako, kot bi mi sekira padla v med. Zelo prav mi bo prišla za dopust, na katerega sprva sploh nisva nameravala, potem pa me je brat prepričal, da bi šli kar skupaj, in to z enim avtomobilom, da bodo stroški čim nižji,« nam še zaupa Darinka, ki se zdaj še bolj veseli oddiha na otoku Ugljan.

In kaj v Slovenskih novicah najraje prebereta? »Vedno najprej naslove na prvi strani, potem pa seveda vso vsebino od prve do zadnje strani. Osebno imam najraje torke, ko je časopisu priložena Ona. Kot šivilja pač rada pogledam vse, kar je povezano z modo, in tudi sicer so v njej zelo privlačne vsebine,« poudari Darinka Papež. In še doda, da bosta z možem morda Novice znova tudi naročila. 

Deli s prijatelji