OBLAČNO

S sivino se bomo morali sprijazniti

Objavljeno 07. oktober 2013 19.32 | Posodobljeno 07. oktober 2013 19.33 | Piše: S. J.

Vreme bo nestanovitno, sonca bo le za vzorec.

Evakuirali so že 200 tisoč ljudi

LJUBLJANA – Vreme nas v zadnjih dneh ni pretirano razvajalo, tako pa bo ostalo tudi v prihodnjih dneh. Jutrišnje vreme bo podobno današnjemu – oblačno z občasnimi padavinami. Te bodo pogostejše na zahodu Slovenije, ob morju pa lahko tudi zagrmi. Nekaj manj oblačnosti bo na severovzhodu, kjer bo večinoma suho. Na Primorskem bo pihala šibka, na Vipavskem tudi zmerna burja, ki bo jutri slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 10 do 17 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Preberite več o vremenuimage.

Jesensko vreme

Vreme bo  povsem jesensko, je povedal dežurni prognostik Jure Cedilnik. V sredo se bo nadaljevalo pretežno oblačno z občasnimi manjšimi padavinami. V četrtek bo dež še pogostejši, čez dan pa se bo razširil tudi nad osrednjo Slovenijo.

V znamenju sivine

»Prihodnji dnevi bodo v znamenju sivega in oblačnega vremena, občasno bo nekaj dežja,« je dejal. »Temperature bodo čez dan okoli 15 stopinj, jutranje pa okoli 10 ali nekaj pod 10 stopinjami Celzija. Sončnega vremena bo le za vzorec, nekaj danes, nekaj jutri. Večinoma na Štajerskem in Prekmurju.«

Vikend bo nekoliko prijaznejši, saj bo za odtenek več sonca, vendar bo ponekod še občasno deževalo.

Deli s prijatelji