JANŠA TVITA

S prstom na Viranta in nespametno levičarsko vlado

Objavljeno 01. maj 2013 16.38 | Posodobljeno 01. maj 2013 16.18 | Piše: D. P.

Pravi, da bodo od tokratne morebitne slovenske zadolžitve posojilodajalci v 10 letih ob teh visokih obrestih potegnili od nas kakšnih 800 milijonov evrov.

Janša pred sejo sveta SDS.

LJUBLJANA – »Cena tokratne zadolžitve je bila že pred oceno Moody'sa kljub izvedenim reformam višja kot lani. Edini vzrok za ta strošek je torej virantovanje,« se je ob prazniku dela na razmere v Sloveniji prek twitterja odzval nekdanji predsednik vlade Janez Janša.

Tri javna vprašanja

Po njegovem mnenju čas terja odgovore na tri vprašanja. »Zakaj je vlada dala obveznice na trg pred glasovanjem o spremembi ustave in odpravo sistemskih tveganj? Bi odprava sistemskega tveganja v obliki referendumskih blokad proračunskih zakonov in prevelikega primanjkljaja pocenila zadolževanje ali ne? Ali je bil tak nedvomno škodljiv vrstni red le iskanje izgovora za zavrnitev zlatega fiskalnega pravila za 2015, če bi (bo) zadolžitev uspela.«

Dobro bodo zaslužili

Janša pravi, da bodo od tokratne morebitne slovenske zadolžitve posojilodajalci v 10 letih ob teh visokih obrestih potegnili od nas kakšnih 800 milijonov evrov.

Levičarske vlade

»Sicer pa se je ob 1. maju dobro spomniti, da ima mednarodni finančni kapital najraje nespametne levičarske vlade, ki se drago zadolžujejo. Ustavljati jih začne šele takrat, ko grozi bankrot oziroma nevarnost, da država izposojenega denarja ne bo mogla vrniti,« dodaja Janša.

Deli s prijatelji