V VARNE VODE

S petimi ukrepi varno iz krize

Objavljeno 04. oktober 2012 21.50 | Posodobljeno 04. oktober 2012 21.53 | Piše: Mi. S., STA

»Vseh pet ukrepov Slovenijo zagotovo pripelje v varne vode, kjer bo naprej mogoče pluti z lastnimi jadri in brez strahu, da se bo kriza v Sloveniji nadaljevala,« je povedal premier.

BRDO PRI KRANJU – Predsednik vlade Janez Janša se je danes na Brdu pri Kranju sestal s predsednikom Evropske centralne banke (ECB) Mariom Draghijem. Govorila sta o razmerah na območju evra in ukrepih, ki jih namerava Slovenija izvesti do konca leta, da bi izšla iz nevarnih voda, je v izjavi za medije povedal Janša.

Glede ugibanj o tem, ali bo Slovenija potrebovala mednarodno finančno pomoč, je mnenje ECB podobno temu, kar je ta teden povedala tudi misija Mednarodnega denarnega sklada, ki je končala redni jesenski obisk v Sloveniji. »Slovenija ima vse potenciale za to, da pride sama iz teh nevarnih voda, vendar mora dejansko izvesti vseh pet ukrepov,« je povedal Janša, ki se je z Draghijem sestal po seji sveta ECB.

Slovenija mora urediti javne finance in zmanjšati proračunski primanjkljaj, stabilizirati mora bančni sistem, resno mora pristopiti k prestrukturiranju državnega dela slovenskega gospodarstva, do konca leta pa mora sprejeti tudi reformi trga dela in pokojninskega sistema. »Vseh teh pet ukrepov Slovenijo zagotovo pripelje v varne vode, kjer bo naprej mogoče pluti z lastnimi jadri in brez strahu, da se bo kriza v Sloveniji nadaljevala,« je povedal premier.

Deli s prijatelji