URADNO

S kovčkom v roki: Jani je dokončno zapustil Alenko

Objavljeno 08. september 2015 13.24 | Posodobljeno 08. september 2015 13.24 | Piše: STA, T. L.

Napoved, da bo zapustil tudi poslansko skupino ZaAB, je Jani Möderndorfer uresničil.

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Zavezništva AB Jani Möderndorfer.

LJUBLJANA – Poslanec Jani Möderndorfer je po odhodu iz stranke ZaAB uradno zapustil tudi njeno poslansko skupino, so potrdili v stranki. Kot so dodali, s tem poslanska skupina ugaša.

Kot smo poročali,image sta preostali poslanki ZaAB Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček že v ponedeljek napovedali, da se bosta z Bojanom Dobovškom povezali v poslansko skupino nepovezanih poslancev. Kot so vsi trije v ponedeljek povedali, bodo o tem predsednika DZ Milana Brgleza obvestili danes. S tem je konec poslanske skupine ZaAB, saj ta ne more več obstajati. Poslansko skupino namreč lahko tvorijo najmanj trije člani.

Znano je, da bi se Möderndorfer zdaj rad zatekel pod okrilje največje stranke SMC, kjer pa menda nad idejo niso preveč navdušeni. Res je, da ima v parlamentarnih besednih dvobojih Möderndorfer precej izkušenj, vendar tudi, da prenaša naokoli precejšnjo strankarsko prtljago. Je nekdanji ljubljanski podžupan in nekdanji član nekdaj močnih, zdaj pa že pozabljenih strank LDS, Pozitivna Slovenija in nazadnje ZaAB. 

Deli s prijatelji