HEKTOLITER

S hektolitrom v poletje naprej!

Objavljeno 05. julij 2017 09.41 | Posodobljeno 05. julij 2017 09.42 | Piše: Jaroslav Jankovič

Pijače prispeva Dana z Mirne, prva srečna dobitnika sta zakonca Mihelčič iz Domžal.

»Bližajo se rojstni dnevi, ravno prav bo prišel, hektoliter,« pravi Nevenka. Foto: Jaroslav Jankovič

DOMŽALE – Torek je bil v hiši Mihelčičevih v Bukovčevi ulici 1 običajno prijeten dan. »Zjutraj sem vstala in prelistala Slovenske novice, nato pa rešila križanko,« nam je povedala 62-letna Nevenka. Smeje se oglasi mož Marjan: »Ja, običajno zame nič ne ostane, že vse prej reši.« Nato je pozvonilo. »Jaz sem bolj za šalo izpolnil listek in ga poslal, in glej ga, zlomka, rekli so, da sva zadela hektoliter pijače.« Nevenka se je v tekstilni šoli v Kranju izučila za pletiljo, Marjan je elektrotehnik. Počasi, a vztrajno sta opravljala svoje obveznosti in zasluženo dočakala pokoj. A zanimivo, pletilja Nevenka je najprej delala v svojem poklicu, nato pa se je podjetje zamajalo in prijavila se je na razpis za uglaševalca harmonik.

 

Bolj za šalo sem izpolnil listek, in glej ga, zlomka, hektoliter!

Malo smo se začudili in vprašali, ali je v mladosti igrala klavir, harmoniko... »Ne, ne, nič. Oh, v mojem otroštvu smo se spraševali, ali sploh v kakšno šolo ali raje kar delat. Nikoli nisem nič igrala, se nič učila, vendar so me na preizkusu sprejeli, češ da imam dober posluh.« In je dobila službo v takrat zelo znani tovarni Melodija Mengeš, kjer so izdelovali harmonike, kitare, tudi zvočnike in drugo glasbeno opremo. Čeprav je rada hodila v službo in uglaševala harmonike, priznava, da si je v pokoju malce oddahnila: »Zlasti me je zaradi enoličnega sedenja začelo boleti v ramenih, veste, za uglaševalsko mizo si ure in ure v isti pozi.« A si veselja do dela z Marjanom nista dala vzeti. Marjan skrbi za hišo, Nevenka pa se je posvetila peki, pravzaprav svoji največji ljubezni. 

 

100 litrov gazirane vode, vode z okusi, limonade in multivitaminskega napitka!

Na mizo je postavila krožnik z rezinami potice z raznobarvnim nadevom, ki ga je obkrožalo rumeno krhko testo. »Pecivo, potice, piškoti, vse, kar mi pride na misel.« In kdo ima najraje njene piškote in potice? Vnuki Lan, Nina, Nik, Žan in Anže so jima prva ljubezen: »Oh, kar precej je direndaja po hiši, in to je najlepše,« poudari Nevenka. Z veseljem popazita na vnuke, to ju, priznavata, tudi drži pokonci. Sicer pa sta Mihelčičeva naročnika Slovenskih novic od vsega začetka: »Vsak najde kaj svojega,« poudari Marjan. »Seveda prelistam tudi trače, sicer pa o zdravju, gospodinjske nasvete in recepte,« nam je za konec povedala Nevenka in se še enkrat zahvalila Slovenskim novicam za hektoliter pijače, ki vsebuje gazirane vode, vode z okusi, multivitaminski napitek in limonado našega priznanega proizvajalca Dane. 

Deli s prijatelji