IMENOVANJA

Rupel postal veleposlanik v Veliki Britaniji

Objavljeno 22. julij 2014 00.06 | Posodobljeno 22. julij 2014 00.06 | Piše: STA, Mo. S.

Slovenija je danes tudi uradno dobila nekatere nove veleposlanike.

Ministrstvo za zunanje zadeve.

LJUBLJANA – V uradnem listu so bili danes objavljeni ukazi predsednika republike Boruta Pahorja o razrešitvi dveh in imenovanju štirih novih veleposlanikov. Za veleposlanika v Veliki Britaniji je imenovan Tadej Rupel, dosedanja začasna odpravnica poslov v Kijevu Nataša Prah za veleposlanico v Ukrajini, za veleposlanika v Kanadi pa Marjan Cencen.

Predsednik republike je z 31. julijem odpoklical veleposlanika na Poljskem Marjana Šetinca, ki je bil v Varšavi od leta 2009. Za novega veleposlanika je imenoval Roberta Krmelja, ki je bil na zunanjem ministrstvu med drugim vodja sektorja za sosednje države. Z 31. julijem je odpoklical tudi Damjana Berganta s položaja vodje stalnega predstavništva Slovenije pri Svetu Evrope, ki je te naloge opravljal od leta 2010. Bergant bo 1. avgusta prevzel položaj direktorja ITF – Ustanove za krepitev človekove varnosti.

Tadej Rupel je bil med drugim vodja sektorja za sosednje države na zunanjem ministrstvu. Marjan Cencen je trenutno na zunanjem ministrstvu vodja sektorja za Afriko, Bližnji vzhod, Azijo in Oceanijo.

Deli s prijatelji