V POSTOPKIH

Rupar še na svobodi, zdaj udriha po Kučanu

Objavljeno 13. april 2014 12.25 | Posodobljeno 13. april 2014 12.25 | Piše: T. L.

Vrhovno sodišče o zahtevi za varstvo zakonitosti še ni odločalo, prav tako pa še ni pravnomočno odločeno o odlogu izvršitve zaporne kazni, za katero je tudi zaprosil Ruparjev odvetnik.

Rupar je prijatelju priskočil na pomoč.

TRŽIČ – Že pred več kot mesecem dni smo poročali, da bo nekdanji tržiški župan in nekdanji član stranke SDS Pavel Rupar po pravnomočno izrečeni sodbi v zadevi Aquaplus moral za zapahe. Pa (še) ni tako. Kot smo izvedeli, je Ruparjev odvetnik v zadevi Aquaplus Rok Petrič, kot je že napovedal, na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, o njej pa vrhovno sodišče še ni odločalo. 

Kot je za Slovenskenovice.si povedal Petrič, je trenutno stanje tako, da je sodba zoper Ruparja pravnomočna, na njeni podlagi pa ga lahko sodišče pozove na prestajanje zaporne kazni, vendar je odvetnik zaprosil za odlog izvršitve kazni zapora. Prošnja je bila najprej zavrnjena, nato je odvetnik Petrič vložil pritožbo na višje sodišče, ki je razveljavilo zavrnitev prošnje. Zdaj mora okrožno sodišče v Kranju še enkrat odločati o odvetnikovi prošnji za odlog Ruparjevega prestajanja kazni. Poziva na prestajanje kazni Rupar še ni dobil, ker še ni pravnomočno odločeno o odlogu izvršitve zaporne kazni, nam je povedal Petrič. Odvetnik pričakuje, da bo relativno hitro odločeno o tem, časovni okvir pa je težko podati, saj vse skupaj traja že kar nekaj časa.  

Prosil brez uspeha

Rupar bi sicer po pravnomočnosti obsodbe zaradi zlorabe uradnega položaja oziroma pravic v zadevi Aquaplus moral že v začetku decembra lani na prestajanje enoletne zaporne kazni, vendar je tedaj podal predlog za alternativno obliko prestajanja kazni in prošnjo za odlog izvršitve kazni zapora. Kot smo poročali, je Rupar s prošnjo za alternativno prestajanje kazni pogorel tudi na višjem sodišču v Ljubljani image

Ostrojezično po facebooku

Rupar, ki se je uradno umaknil iz dnevne politike, pa vseeno aktualno dogajanje v državi redno spremlja na družabnih omrežjih. Seveda je med njegovimi zapisi mogoče prebrati veliko več sočnih na račun aktualne oblasti kot pa zapisov ali pojasnil o vseh aferah, v katere se je zapletal sam kot poslanec stranke SDS in tudi župan občine Tržič.

Sodeč po objavah facebooku, je Rupar ostal ostrojezičen. Ost besed je zdaj usmeril proti Milanu Kučanu, ne manjka niti močnih izjav na račun Alenke Bratušek in še in še. 

image

 

image

Očitno pa se zaradi zapisov nekdanji poslanec ni znašel v nemilosti organov pregona, kot se je nedavno tega zgodilo bralcu Slovenskih novic Jožetu, ko je na facebooku policistom rekel klovni in dobil globo ... image.

Afera s podnajemnico

Rupar je bil eden od tistih, ki je sedel na poslanskem in županskem stolčku. No, vse do leta 2006, ko je zaradi nerodne afere s podnajemnico oziroma nesporočanju podatkov o lastništvu stanovanja odstopil. Zadeva s podnajemnico je bila za Ruparja izredno nerodna, saj je šlo tudi za njegovo intimno prijateljico, zgodba pa je zaradi vseh tožarjenj še vrsto leto odmevala po medijih. Rupar je prepričan, da ga je afera stala tudi župansko mesto.

Rupar je bil večkrat kazensko ovaden zaradi zlorabe položaja in oškodovanja občinskega proračuna, v štirih je bil obsojen na pogojno kazen in vračilo protipravno pridobljenega premoženja, oktobra 2012 pa mu je sodišče prvič prisodilo tudi zaporno kazen.

Deli s prijatelji