POZOR

Rumeno opozorilo: toplo se oblecite

Objavljeno 22. januar 2016 12.37 | Posodobljeno 22. januar 2016 12.18 | Piše: Mo. S.

V soboto lahko rahlo sneži na severovzhodu države, tudi v naslednjih dneh se ne obeta nič obilnejšega.

V New Yorku se temperature gibljejo med –20 in –15 stopinjami Celzija.

LJUBLJANA – Nekaj dni bo še precej hladnih, nato pa sledi manjša otoplitev. Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi nizkih temperatur objavila rumeno opozorilo, torej opozorilo najnižje stopnje, ki bo za vso državo veljalo do nedelje.

Kot so zapisali, nizke temperature lahko vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela prebivalstva. »Priporočamo topla in suha oblačila in obutev. Uporabljajte bolj mastne kreme za obraz in izpostavljene dele,« so zapisali.

Dežurni vremenoslovec pri Arsu Andrej Velkavrh nas je potolažil, da ne gre za nobeno posebno nevarnost. »Če je temperatura pod minus pet stopinj, je to rumena stopnja, ampak to je res minimalno,« nam je povedal, češ da to samo pomeni, da je pač bolj hladno.

Ogrelo se bo

Da se bo postopoma ogrelo, smo že poročaliimage. Jutranje temperature bodo do ponedeljka še nizke, potem pa ne več tako kot v teh dneh, nam je povedal Velkavrh. Ob jutrih se bodo temperature naslednji teden še spustile pod ničlo, dnevne pa bodo okoli pet stopinj Celzija. Ponovne ohladitve še vsaj deset dni ne bo.

Skromne pa bodo tudi padavine. V soboto lahko rahlo sneži na severovzhodu države in tudi za naprej ne kaže na nič obilnejšega. Če bo kaj, bo tega zelo malo in prej dež kot sneg.

Deli s prijatelji