KONZUL

Rudolf začel, nadaljeval bo Petrič

Objavljeno 26. november 2015 14.20 | Posodobljeno 25. november 2015 22.16 | Piše: A. B.

Novi častni konzul Južne Koreje v Sloveniji je postal predsednik sosveta koncerna Kolektor.

Song Young-wan je za novega častnega konzula Južne Koreje v Sloveniji imenoval Stojana Petriča. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – V zadnjih desetletjih je institucija častnih konzulov postala nepogrešljiv del diplomacije in konzularne dejavnosti, še posebno ko gre za majhne države. Zato je zelo pomembno, da je na ta položaj imenovan človek, ki zelo dobro pozna lokalne razmere, je ugledna in uveljavljena osebnost, kar predsednik sosveta koncerna Kolektor Stojan Petrič nedvomno je. Prav zato je bil imenovan za novega častnega konzula Južne Koreje v Sloveniji in je na tem položaju zamenjal Ivana Rudolfa, ki se mu je na slovesnosti v hotelu Union za njegov nepogrešljiv prispevek pri sodelovanju in navezovanju stikov med državama zahvalil tudi ambasador Južne Koreje za Slovenijo Song Young-wan.

Kot je Stojan Petrič poudaril ob imenovanju, pomeni to zanj izjemno zahteven izziv, čeprav mu vodstveni položaji in odgovornosti v poslovnem svetu in na drugih področjih niso tuje. »Seveda ne bom prvi v tej vlogi, saj jo je zadnjih 16 let poosebljal gospod Ivan Rudolf. Upam, da bom uspešno gradil na njegovih izkušnjah. Južna Koreja zame nikakor ni neznanka. Pred več kot desetletjem je Kolektor kupil korejsko podjetje in ga integriral v svojo dejavnost. To je bila prva in do današnjega dne tudi edina slovenska investicija v Južni Koreji. Pridobitev se je izkazala za nadvse uspešno, zato se naše ambicije tu niso končale in že snujemo nadaljnje korake,« je povedal in dodal, da si bo kot častni konzul še naprej prizadeval izboljšati slovenske gospodarske vezi z Južno Korejo.

»V času, ko je bil častni konzul gospod Ivan Rudolf, je bilo že ogromno narejenega na področju širjenja kulturnih vezi, znanstvenega sodelovanja, študentske izmenjave, športa, turizma in preostalih vrst povezovanja z Republiko Korejo. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da nadaljujem to uspešno pot, v skupno zadovoljstvo obeh dežel. Čeprav državi ležita na različnih koncih sveta, smo si v nekaterih vidikih življenja veliko bliže, kot bi lahko sklepali. Iz tega črpam zaupanje vase in v odločitev, da sprejem naziv častnega konzula Južne Koreje v Sloveniji.« 

Deli s prijatelji