DOLGOVI

Rubežniki pri rekorderju

Objavljeno 31. januar 2012 15.31 | Posodobljeno 31. januar 2012 15.31 | Piše: O. B.

Vojku Prahu, svetovnemu rekorderju v motornem jadralnem padalstvu, so zaradi 200 evrov odpeljali avtomobil in opremo.

Zaradi 200 evrov dolga so mu odpeljali avto in padalsko opremo, vredno več tisoč evrov. Foto: osebni arhiv

MURSKA SOBOTA – Več kot očitno je, da ni dobro dolgovati državi. Rubežniki so v takih primerih neizprosni. O tem se je konec prejšnjega tedna prepričal Vojko Prah, večkratni svetovni rekorder v motornem jadralnem padalstvu, ki je vpisan tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Vrednost vozila: 3000 evrov, strošek: 200 evrov

»Kako se lahko nekomu v Sloveniji godi krivica, sem občutil tudi sam. Prejšnji teden me je poklical sodni izvršitelj Goran Ivkovič in me obvestil, da bo ob pol enih dražba mojega vozila. Res so ob pol enih prišli trije neznanci, ki sem jim sicer hotel dopovedati, da je vse skupaj nedostojno, pa me je prekinil delavec in zahteval, da izročim ključe in dokumente. Seveda tega nisem storil, ker sem ključe dal na novo delati, saj vozilo ni bilo za vožnjo, v njem pa sem imel spravljenih veliko dokumentov in opreme za svojo letalsko dejavnost. Delavec je poklical AMZS Murska Sobota in vozilo so odpeljali v bazo. Povedal mi je, da bodo vozilo izpraznili in da potem ni več nič v njihovi pristojnosti, ampak kupčevi,« nam je razlagal Prah, ki ga žalosti obnašanje rubežnikov do preprostih državljanov. Ob tem izvemo, da je vrednost vozila in opreme v njem približno 3000 evrov, njegov strošek, ki ga sam ne priznava, pa je bil le 200 evrov.

Brez tolerance

»Gre za nekakšen strošek izvršitelja v zadevi z zdravstveno zavarovalnico, kjer sem vse stroške plačal, čeprav nisem potreboval njihovih uslug. Leta 2009 mi je, zaradi splošne krize in težav pri poslovanju, zmanjkalo denarja in se sredi leta nisem mogel odjaviti iz zavarovanja, tako da sem poravnal dolgo do zavarovalnice ob koncu leta,« je še dodal 52-letni Vojko, ki je, mimogrede, 21. aprila 2006 na športnem vzletišču v Mostju pri Lendavi doživel letalsko nesrečo. In očitno je Prah lažje prenesel hude telesne bolečine kot početje sodnih izvršiteljev, ki sicer opravljajo svoje delo, a nekoliko več tolerance do državljanov ne bi škodovalo.

Deli s prijatelji