IZJAVA ZA JAVNOST

RTVS odgovarja: Nataša Pirc Musar ni nova generalna direktorica

Objavljeno 06. maj 2016 15.12 | Posodobljeno 06. maj 2016 15.12 | Piše: T. Pa.

Do imenovanja novega generalnega direktorja Filli ostaja vršilec dolžnosti.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar

LJUBLJANA – Po današnji neuradni noviciimage, da naj bi ljubljansko sodišče razveljavilo sklep o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja  RTV Slovenija in da naj bi njegovo mesto prevzela Nataša Pirc Musar, so se na novico na RTVS tudi uradno odzvali. V izjavi za javnost so zapisali, da je bil sklep sicer res razveljavljen, da pa sodišče ni postavilo Nataše Pirc Musar za generalno direktorico.

»Danes so se v nekaterih medijih pojavile netočne informacije, da je bila Nataša Pirc Musar s sodbo višjega in delovnega sodišča potrjena za generalno direktorico RTV Slovenija. Navedeno ne drži. RTV Slovenija je po proučitvi sodbe višjega delovnega in socialnega sodišča ugotovil, da je bil sklep o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja  RTV Slovenija sicer res razveljavljen, sodišče pa ni postavilo Nataše Pirc Musar za generalno direktorico RTV Slovenja.

RTV Slovenija še naprej deluje normalno, saj je, skladno z razveljavitvijo sklepa o imenovanju generalnega direktorja, vzpostavljeno stanje na dan pred imenovanjem in je s tem Marko Filli v. d. generalnega direktorja, dokler Programski svet RTV Slovenija ne določi morebitnega novega v. d. generalnega direktorja. Naslednja seja Programskega sveta RTV Slovenija bo v ponedeljek, 9. maja 2016.«

Deli s prijatelji