INTERPELACIJA

Rože za Bratuškovo, dviga DDV ne bo?

Objavljeno 04. april 2014 13.11 | Posodobljeno 04. april 2014 13.11 | Piše: A. L.

Premierki se zdi razprava izguba dragocenega časa.

Alenka Bratušek

LJUBLJANA – Že druga interpelacija zoper ministra Gregorja Viranta se je začela precej rožnato. Nepovezani poslanec Ivan Vogrin, nekdanji poslanec iz vrst DL, ki je tudi prvopodpisani pod zahtevo za interpelacijo, je namreč premierki prinesel rože in ta se mu je zahvalila zanje. Kot je znano, je predsednica vlade Alenka Bratušek pred kratkim praznovala rojstni dan.

Nisem napačno spolno usmerjen

Vogrin je sicer povedal, da bo interpelacija uspela, če bodo poslanci glasovali za Slovenijo. Med drugim je omenil, da ne gre za njegovo osebno maščevanje Virantu. Med pojasnjevanjem, zakaj interpelacija, je povedal: »Gregor Virant je od leta 2000 naprej vozil slalom med različnimi opcijami, tako da je bilo njemu vedno najbolje in da je imel največji izplen. In iz tega razloga, taki ljudje so škodljivi za državo, v tem primeru pač za državo, ki se imenuje Slovenija.« Med drugim je odgovoril na, tako Vogrin, navedbe Viranta, da naj bi bil obseden z njim: »Dame in gospodje, nisem napačno spolno usmerjen, nisem obseden.«

Ne dvig DDV

V nadaljevanju je med drugimi spregovorila tudi premierka, ki je povedala, da bi se dalo teh deset ur porabiti veliko pametneje in da je tako interpelacijo res težko označiti za argumentirano. »Dvig DDV ne bo rešitev, ki bi jo predlagala, pa ne zato, ker tako zahteva notranji minister ali Državljanska lista, pač pa zato, ker znamo v Pozitivni Sloveniji, v koaliciji in vladi skupaj poiskati drugačne, boljše, za gospodarstvo in ljudi bolj prijazne rešitve,« je povedala premierka.

Po njenem govoru je besedo dobil interpelirani minister, ki je takoj v začetku prvopodpisanemu odgovoril, da očitno »tisti šopek ni kaj dosti pomagal«.

Deli s prijatelji