TEŠ

Rotnik zanikal vpletenost v odstop projektne skupine

Objavljeno 28. december 2010 14.32 | Posodobljeno 28. december 2010 14.32 | Piše: Mo. S./STA

V ponedeljek je Simon Tot ocenil, da za odstopom stoji prav nekdanji prvi mož Teša

V ponedeljek je odstopila skorajda celotna projektna skupina za šesti blok.
ŠOŠTANJ – Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroš Rotnik je zanikal izjave zdajšnjega prvega moža Teša Simona Tota, da je vpleten v ponedeljkov odstop večine članov projektne skupine za šesti blok termoelektrarne.

Rotnik Totu predlaga, naj se raje posveti razlogom za odstop sposobnih strokovnjakov s področja termoenergetike, ki so bili vodilni v projektni skupini. Totovo obtožbo, da stoji za odstopom večine članov prijektne skupine Teša 6, je odločno zanikal. Ob tem je pojasnil, da je bil s funkcije direktorja Teša odpoklican 11. novembra, takrat mu je prenehalo tudi delovno razmerje v družbi, Teš je zapustil in ustanovil svoje podjetje.

Zato ne želi in ne dovoli, da bi ga kdor koli javno blatil in žalil s tem, da raznaša neresnice in javno prizna, da za to, kar trdi, nima dokazov, je še pojasnil. S takšnim razmišljanjem po njegovih besedah Tot škoduje njegovi časti in imenu.

Tot je v ponedeljek, potem ko je večina članov projektne skupine Teša 6 odstopila, ocenil, da za odstopom stoji nekdanji prvi mož Teša Rotnik, čeprav tega ne more dokazati. Po njegovem prepričanju gre odstopno izjavo razumeti predvsem kot odziv na reorganizacijo pri vodenju projekta, revizijo dozdajšnjega dela in napovedane spremembe v projektni skupini, ki naj bi zagotovile pregledno, učinkovito in zanesljivo vodenje trenutno največjega slovenskega energetskega projekta.
Deli s prijatelji