HIŠNE PREISKAVE

Rotnik ostaja v priporu, Bogdana Pušnika izpustili

Objavljeno 14. junij 2013 00.22 | Posodobljeno 14. junij 2013 00.22 | Piše: S. J.

Pušnika se do zdaj v povezavi s Termoelektrarno Šoštanj ni omenjalo.

Uroš Rotnik, nekdanji direktor TEŠ 6.

LJUBLJANA – Skoraj leto dni po prvih preiskavah zaradi gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš) so se, kot smo že poročali, nadaljevale hišne preiskave. Kriminalisti Policijske uprave Celje so obiskali nekdanjega direktorja Teša Uroša Rotnika, ki je še vedno v pridržanju.

Prostost pa so poleg Rotnika odvzeli še eni osebi. Po poročanju TV Slovenija naj bi šlo za Bogdana Pušnika iz borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, a so ga že izpustili. Pušnika se do zdaj v povezani s Teš ni omenjalo. Sicer pa je Pušnik drugi največji lastnik družbe MP Naložbe, ki je pomembna lastnica Premogovnika Velenje, glavnega dobavitelja premoga za Teš 6. Kriminalisti pa naj bi preiskovali večmilijonsko oškodovanje premogovnika, ki naj bi ga omogočila družba MP Naložbe.

Preiskave so potekale zaradi sumov različnih nepravilnosti pri vodenju in organiziranju gospodarske dejavnosti v poslovnem sistemu Termoelektrarne Šoštanj, med njimi tudi pri projektu izgradnje šestega bloka. Rotnika sumijo tudi ponarejanja in uničenja listin. Po poročanju 24ur.com naj bi policisti danes pri Rotniku doma iskali tri milijone evrov gotovine.

 

Deli s prijatelji