IMENOVANJE

Rončevića bo zamenjal Rado Bohinc

Objavljeno 15. april 2013 18.12 | Posodobljeno 15. april 2013 18.12 | Piše: P. J.

Na dopisni seji je vlada imenovala tudi novega državnega sekretarja na ministrstvu za finance.

LJUBLJANA – Vlada Alenke Bratušek je na današnji dopisni seji vlade razrešila Boruta Rončevića z mesta predstavnika ustanovitelja v upravnem odboru Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS (ARRS). Iz upravnega odbora so razrešili tudi Dejana Jelovca, ki je bil imenovan na predlog raziskovalnih organizacij, univerz in Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Dve razrešitvi

Na Rončevićevo mesto je vlada imenovala Rada Bohinca, na Jelovčevo mesto pa Karin Stano Kelinschek. Na pristojnem ministrstvu so ob ponovnem pregledu postopka imenovanja Dejana Jelovca ugotovili, da je bilo njegovo imenovanje nezakonito. »Pristojno ministrstvo namreč ni vložilo ustreznega gradiva v proceduro, temveč je bilo gradivo vloženo v proceduro neposredno s strani generalnega sekretarja vlade,« so zapisali v izjavi za javnost. Ugotovili so tudi, da je bilo v nasprotju s sklepom o ustanovitvi ARRS tudi imenovanje Boruta Rončevića. Pojasnili so, da »član ne more biti, kdor opravlja dela oz. dejavnosti na področju, kjer obstaja možnost konflikta med njegovimi zasebnimi in javnimi interesi na strani agencije«.

Čufer z novim državnim sekretarjem

Mitja Mavko je postal novi državni sekretar na ministrstvu za finance. Minister za finance si je za sodelavca izbral namestnika guvernerja za Slovenijo v skupini Svetovne banke, Evropske banke za obnovo in razvoj ter Medameriške razvojne banke. Vlada ga je imenovala na današnji dopisni seji, kot so zapisali na spletni strani pa je tudi predsednik uprave Centra za razvoj financ ter podpredsednik Nadzornega sveta sklada RS za nasledstvo.

Deli s prijatelji