IZ VRST SDS

Romana Tomc odstopila z mesta podpredsednice DZ

Objavljeno 30. april 2014 15.11 | Posodobljeno 30. april 2014 15.11 | Piše: STA, A. L.

Pravi, da so v takih razmerah nekatere funkcije izgubile svoj pomen, zato s tega mesta odstopa.

Romana Tomc.

LJUBLJANA – Romana Tomc (SDS) nepreklicno odstopa z mesta podpredsednice državnega zbora, je sporočila na današnji novinarski konferenci. Tomčeva opozarja, da nobena od treh vej oblasti ne dela dobro. Po njenem mnenju je nevzdržno to, kar se dogaja v sodni in zakonodajni veji oblasti pa tudi v vladi. »To je nevzdržno,« je dodala. V takih razmerah so po njenih besedah nekatere funkcije izgubile svoj pomen, tudi mesto podpredsednice državnega zbora, zato s tega mesta odstopa.

Spregovorila o Janši

Na novinarski konferenci je Tomčeva spregovorila tudi o sodbi v zadevi Patria. Ta po njenih besedah vzbuja skrb, da je lahko kdor koli obsojen brez dokazov. Odločitve na podlagi indicev po mnenju Tomčeve nimajo mesta v demokraciji. Spomnimo, predsednik SDS Janez Janša je bil v zadevi Patria pravnomočno obsojen na dve leti zapora, prokurist Rotisa Ivan Črnkovič in brigadir Tone Krkovič pa na 22 mesecev. Vsi trije pa bodo morali v treh mesecih plačati tudi po 37.000 evrov denarne kazni ter sodne takse.

Obsojeni so ves čas procesa vztrajali, da gre za politično motiviran proces in da niso krivi. Tudi v SDS so prepričani o nedolžnosti predsednika svoje stranke in o tem, da bo sodba padla, če ne pri nas, pa na tujem.

Deli s prijatelji