RUŠENJE

Rok je mimo, črnograditelj Türk odločen, da ne bo rušil

Objavljeno 29. avgust 2013 10.58 | Posodobljeno 29. avgust 2013 10.58 | Piše: T. L.

Türkovi rušili niso, so se pa na inšpekcijsko odločbo pritožili. Inšpektorat bo opravil kontrolni pregled in nato odločil, ali bodo rušenje naročili sami.

Inšpektorji ne morejo napovedati, kakšni bodo ukrepi inšpektorata.

LJUBLJANA – Danes poteče rok, ki ga je gradbeni inšpektor v odločbi postavil družini Türk za rušitev objektov na Parecagu. Konec junija sta na naslov podjetja Virtus in zakoncev Türk prispeli odločbi, v katerih je zapisano, da sta počitniški hiši nelegalno zgrajeni, zato ju morajo porušiti v dveh mesecih. Türkovi sami tega niso storili in po poročanju Radia Slovenije sta zgradbi še včeraj stali, zato je zdaj na potezi inšpektor.

Pritožbo obravnava ministrstvo

Türkovi so se na odločbo pritožili, v pogovoru za radio pa je Vitoslav Türk zagotovil, da zakonito zgrajenih objektov niti pod razno ne bodo porušili in da bodo zakonito gradnjo dokazali v postopku na sodišču. Inšpekcijsko odločbo, na katero so se pritožili, obravnava ministrstvo, zato še ni pravnomočna.

In kaj pravijo na inšpektoratu? Da pritožba ne zadrži njene izvršitve, zato bodo po današnjem dnevu opravili kontrolni pregled in nato odločili o izvršbi, kar pomeni, da bi lahko inšpekcija rušenje naročila sama. 

Brez vode in elektrike, a še vedno hodijo na vikend

Čeprav Türkovi nepremičnin na Parecagu v skladu z odločbo ne bi smeli niti uporabljati, jih sosedje tam še vidijo, kljub temu da so jim odklopili elektriko in vodo.

Deli s prijatelji