ŽIGA ŠORLI

Rodetova prijateljica Tanja Breda tarča Udbe?

Objavljeno 17. oktober 2012 10.44 | Posodobljeno 17. oktober 2012 10.44 | Piše: A. L.

»Vsi delamo napake. Tudi urednikom se to lahko dogodi in moramo biti razumevajoči,« meni predsednik podmladka stranke Krščanskih socialistov Slovenije Žiga Šorli.

Kardinal Franc Rode

LJUBLJANA – »Delo ni poročalo, da je bila gospa Tanja Breda že pred desetletji tarča agentov službe državne varnosti, ki so jo nagovarjali, da bi po avtomobilski nesreči ovadila duhovnika Rodeta zaradi spolnega nasilja. Ob tem nekaj naših špekulacij in namigovanj. Vprašanje je, ali se je politični del bivše tajne policije po letu 1990 dejansko povsem razgradil,« v sporočilu za javnost piše predsednik podmladka stranke Krščanskih socialistov Slovenije Žiga Šorli. Ta je pričakoval odstop odgovorne urednice Dela Romane Dobnikar Šeruga, v sporočilu pa je še zapisal: »Vsi delamo napake. Tudi urednikom se to lahko dogodi in moramo biti razumevajoči.«

Tožba vložena

Naj spomnimo, da je kardinal Franc Rode (oziroma njegova odvetnica Nina Zidar Klemenčič) v torek vložil tožbo zoper Delovega novinarja Dejana Karbo. Morebitno odškodnino bo namenil za potrebe dobrodelnih projektov doma in po svetu.

Deli s prijatelji