RAZKRITJA

Rode v zlatu, Peter S. pa v sirotišnico

Objavljeno 01. september 2012 12.35 | Posodobljeno 31. avgust 2012 21.57 | Piše: S. J.

Tanja Breda je rodila v sanatoriju sv. Jožefa, Peter pa se je znašel v sirotišnici, saj pravi, da oče ni hotel imeti stika z njim.

Rode je pripravljen na test očetovstva.

LJUBLJANA – »To je edino, kar sem želel, in s tem se iz javnosti umikam. Žal mi je le, da gospod Rode ni hotel vzpostaviti stika z menoj, ko sem do njega poskušal priti diskretno,« je povedal Peter S., ki je zadovoljen, da je kardinal Franc Rode privolil v test očetovstva. Kdaj ga bo opravil, še ni znano. V pisarni kardinala so se zavili v molk, primer pa so predali odvetniški pisarni Zidar Klemenčič.

Nikakor tako kot Bogomila in Črtomir

Čeprav se Peter umika iz javnosti, pa so se oglasili njegovi sorodniki, ki so ogorčeni nad Rodetovimi izjavami. Najbolj jih je v nos zbodla tista o Bogomili in Črtomirju. Poudarjajo, da se nikakor nista razšla tako kot v Prešernovi pesnitvi Krst pri Savici, ampak je morala Tanja Breda le s potovalko oditi na delo v Nemčijo. Pri Siemensu so kmalu ugotovili, da ima ponarejeno zdravniško spričevalo in da je noseča. Deklet v blaženem stanju niso zaposlovali, zato se je znašla v sanatoriju sv. Jožefa. Kdo ji je priskrbel namestitev tam, ni znano.

Tanji Bredi pa se v Nemčiji ni godilo najbolje, saj je bila brez vsakršnega zavarovanja, zato je Peter pristal v sirotišnici. Tam je prebil prva leta svojega življenja, saj, kot pravi Peter, njegov oče ni hotel imeti stika z njim. Če se bo izkazalo, da je Peter S. res Rodetov otrok, je upravičen do dedovanja po svojem očetu.

Nov pogrom na cerkev v Sloveniji

Ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres je v imenu Slovenske škofovske konference podprl Rodeta, tega pa v primeru Urana ni storil. Napad na Rodeta je označil za nov pogrom na katoliško cerkev na Slovenskem.

Deli s prijatelji