NAGRADNA IGRA

Robotska kosilnica za Jožeta

Objavljeno 21. avgust 2014 13.15 | Posodobljeno 20. avgust 2014 21.42 | Piše: Lovro Kastelic

Terna je nekdanjega gostinca in hotelirja osrečila z robotsko kosilnico.

Terna nagrajuje. Foto: Marko Feist

ROGAŠKA SLATINA – »Jezus!« je v tistem vzkliknila njegova življenjska opora in njegova vest, njegova Mira, ko smo jo povprašali, ali je Jože Strašek naročnik ali nemara kupuje Slovenske novice, ta najbolj brani časnik na Slovenskem, ki je pravkar pred vami. »Naročnik je zanesljivo že več kot desetletje!« In še dodala, »jaz jih plačujem, on jih pa bere!« Tako je bilo tudi tokrat.

Ker pa je bil Jože, ta ponosni dedek 10-letnega Matevža, osemletne Neže, šestletnega Gašperja in štiriletnih Lovra in Ožbeja, takrat že sredi dela v vinogradu, smo morali kar Miro pobarati, kaj se je pravzaprav zgodilo.

»Kot po navadi je preletel Novice in že na naslovnici pod Ternino nalepko opazil tri enake znakce!« se je še živo spominjala. Pa se Jože sprva ni dal zmotiti in je že v naslednjem hipu oddirkal, kot se je izrazila, naravnost v vinograd, iz domače Rogaške Slatine tja nekam proti Boču. Ta vinograd je Jožetov konjiček, sploh odkar je v penziji. To grozdje jih tudi vsakič obdari, ali z rizlingom, šiponom ali sauvignonom, frankinjo. Letos ga je treba še posebno negovati, saj ga je napadla bolezen. »Letos ga je treba tudi obilno škropiti,« je še podčrtala.

Toda 61-letni Jože, ki je v poklicnem življenju gostinca in hotelirja opravil s čisto pravim lokom, bil sprva receptor, pozneje celo direktor zdravilišča, zaključil pa kot natakar v Jelenovem Grebenu, se ne da in z radostjo kljubuje vsem vremenskim nevšečnostim, sila čudnemu poletju, ki bržkone botruje tako zahtevni vinogradniški sezoni, kot je letošnja.

Ko pa je slednjič, če se izrazimo v slogu njegove žene, pridirkal nazaj domov, je seveda spet pograbil Novice, si nadel naočnike in vendarle pogledal bolje. Takrat je ugotovil, da ga je Terna nagradila – z robotsko kosilnico wiper!

»Je to tista, ki jo imajo sosedje?«

Deli s prijatelji