TERNA

Robot na pravi naslov

Objavljeno 07. maj 2015 09.25 | Posodobljeno 07. maj 2015 09.25 | Piše: P. Š.
Ključne besede: Terna

Roman Privšek bo imel po zadetku v Terni več časa za družino in prijatelje.

Pri Privškovih so veseli novega člana družine, četudi je robot. Foto: Primož Škerl

ŠENTJUR – Lahko bi dejali, da je šla nagrada, ki jo je dobil tokratni srečni nagrajenec Terne, v prave roke. Robotska kosilnica wiper bo odslej skrbela, da bo trava okoli hiše Privškovih v Krajnčici pri Šentjurju vselej lepo pokošena. Nagrajenec Roman Privšek bo imel bistveno več časa za svojo družino, prijatelje, sosede ali pa za preprosto uživanje na domačem vrtu. Kosilnica namreč večinoma sama opravi svoje delo.

»Sem naročnik Slovenskih novic in vsak dan pogledam Terno. Pravzaprav to storim najprej, še preden se lotim prebiranja. Nekaj malega sem zadel že pred leti, tole pa je moj največji dobitek. Nagrado bom z veseljem uporabljal. Pri nas je veliko za kositi in robotska kosilnica nam bo prišla zelo prav. Doslej sem se utrujal z navadno,« pove upokojenec Roman. Njegova hči Nives je prav tako zadovoljna, saj očetu ne bo več treba potiskati stare kosilnice po travi. »Nobene samohodne kosilnice ni bilo nikoli pri nas. No, saj očetu vsi pomagamo, košnja je stvar nas vseh.« V hiši Privškovih živi šest članov družine.

Nives doda, da bo oče najbrž s pridom izrabil čas, ki mu ga bo prihranil nov robot. Najprej se bo seveda treba spoprijateljiti z njim in spoznati, kaj vse ponuja in omogoča. Potem bo lažje. »Oče obožuje ribe, ni pa ribič. Je izjemno družaben, rad se druži s prijatelji in sosedi, predvsem pa rad pomaga, če je treba.« 

Deli s prijatelji