PODPORA

RKS: prepričala jih je političarka

Objavljeno 12. november 2014 19.18 | Posodobljeno 12. november 2014 19.18 | Piše: T. L.

RKS je za novo generalno sekretarko RKS soglasno podprl kandidatko, nekdanjo poslanko in županjo Renato Brunskole.

Renata Brunskole (PS).

DEBELI RTIČ – Glavni odbor Rdečega križa Slovenije (RKS) je danes na redni seji za novo generalno sekretarko RKS soglasno podprl kandidatko, nekdanjo poslanko in županjo Renato Brunskole, je po seji sporočil predsednik glavnega odbora Franc Košir.

Na razpis je prispelo 13 prijav, pet kandidatov pa se je uvrstilo v ožji izbor. Glavni odbor RKS je na seji obravnaval poročilo kandidacijske komisije RKS o postopku izbire generalnega sekretarja in poslušal osebno predstavitev in vizijo kandidatke Brunskoletove.

Glavni odbor RKS je sklenil, da zboru članov RKS predlaga, da Brunskoletovo na redni seji 15. decembra letos imenuje za generalno sekretarko RKS za mandatno obdobje štirih let.

In s čim je Brunskoletova prepričala glavni odbor? Pravijo, da so pri odločitvi upoštevali dolgoletno uspešno in aktivno delovanje kandidatke v organih RKS na lokalnem nivoju ter hkrati njeno dobro poznavanje delovanja nevladnih organizacij, državnih organov in izkušnje z vodenjem lokalne skupnosti.

Po neuradnih informacijah naj bi se za mesto generalnega sekretarja potegoval tudi nekdanji obrambni minister Roman Jakič, česar pa v RKS niso želeli komentirati.

Deli s prijatelji