NA DRAŽBI

Rimske terme prodane, kupil jih je ruski poslovnež

Objavljeno 28. november 2013 15.58 | Posodobljeno 28. november 2013 15.58 | Piše: STA, P. J.

Podjetje Terme Resort se je kot edino udeležilo prve javne dražbe.

Rimske terme imajo novega lastnika.

RIMSKE TOPLICE – Stečajni upravitelj Rimskih term Boris Dolamič je na današnji javni dražbi Rimske terme po izklicni ceni 8,5 milijona evrov prodal ljubljanskemu podjetju Terme Resort. Dolamič je za STA povedal, da se je družba Terme Resort edina udeležila dražbe. Za kupcem stoji češka družba Arsenij Plus, za njo pa ruski poslovnež Valerij Arakelov.

Po predlogu, s katerim je soglašal tudi upniški odbor, je bila družba Rimske terme, ki kljub stečaju obratuje, prodana kot poslovna celota. Terme Resort so registrirane za dejavnost zdravja in turizma, ustanovljene so bile z zasebnim kapitalom, zakoniti zastopnik pa je Marjan Kolar. Edini družbenik podjetja je po podatkih Ajpesa družba Arsenij Plus iz češkega zdraviliškega centra Karlovy Vary. Za češkim podjetjem stoji ruski poslovnež Valerij Arakelov.

V stečaju Rimskih term je okoli 190 upnikov prijavilo za skupno 36,4 milijona evrov terjatev, stečajni upravitelj pa jih je priznal za nekaj manj kot 28 milijonov evrov. Dolamič je v zadnjem poročilu zapisal, da družba za zdaj nima težav z likvidnostjo, obveznosti iz poslovanja pa plačujejo redno.

Med največjimi upniki Rimskih term so Nova Ljubljanska banka z 8,3 milijona evrov priznanih terjatev, država s skoraj šestimi milijoni evrov, banka SID s 5,9 milijona evrov, Nova Kreditna banka Maribor s 4,1 milijona evrov, Gorenjska banka s tremi milijoni evrov, Banka Celje z 2,3 milijona evrov ter Davčna uprava RS in družba Prvi faktor s po 1,7 milijona evrov priznanih terjatev.

Deli s prijatelji