NA DOPUST

Revoz ustavlja proizvodnjo

Objavljeno 29. julij 2017 10.31 | Posodobljeno 29. julij 2017 10.31 | Piše: STA, Mo. S.

Zaposleni bodo dva tedna na oddihu.

NOVO MESTO – V novomeškem Revozu bodo danes postopoma zaustavili proizvodnjo, večina Revozovih zaposlenih pa bo od ponedeljka do vključno 15. avgusta na kolektivnem poletnem dopustu. Medtem bodo v tovarni potekali le prenova posameznih delov proizvodnje in vzdrževalna dela. Vnovični postopni zagon proizvodnje bodo začeli 16. avgusta.

V Revozu so povedali, da bo na kolektivnem dopustu večina od 3400 tamkajšnjih zaposlenih in da so v tej novomeški Renaultovi tovarni junija začeli polno serijsko proizvodnjo clia 4, hkrati izdelujejo še osebni vozili twingo in smart forfour. Dodali so, da se približujejo dnevni proizvodnji 900 vozil v treh polnih izmenah, spremembe obsega proizvodnje pa za zdaj ne predvidevajo.

Še iščejo

Množično zaposlovanje so načelno končali, vendar še vedno zaposlujejo za pokrivanje odhodov, za nekatere tehnične poklice in vodenje manjših organizacijskih enot. To zaposlovanje bodo nadaljevali tudi v drugi polovici leta. Sicer pa letos in predvsem na račun proizvodnje clia 4 načrtujejo dvig proizvodnje za 30 do 40 odstotkov.

V Revozu, kjer je zaradi hekerskega napada na računalniški sistem sredi maja za nekaj dni obstala proizvodnja, so o tem povedali, da je povpraševanje po pri njih izdelanih vozilih za zdaj zelo veliko in da bi lahko, če tega ne bi bilo, na letni ravni izdelali več vozil.

Po Revozovih podatkih so lansko leto končali s približno 133.600 izdelanimi vozili. Od teh je bilo skoraj dve tretjini twingov in dobra tretjina smartov forfour.

V novomeškem Revozu so avtomobilski model clio v njegovi starejši izpeljanki sicer že izdelovali med letoma 1993 in 2015. Zadnji primerek Renaultovega clia 2 so izdelali konec aprila 2015, skupaj pa skoraj poldrugi milijon teh osebnih vozil.

Deli s prijatelji