NOVO MESTO

Revoz posluje pod pričakovanji, na cesto 150 delavcev

Objavljeno 29. september 2015 20.38 | Posodobljeno 29. september 2015 20.37 | Piše: Mo. S.

V Revozu bodo v naslednjih tednih postopoma prešli z dnevne proizvodnje 42 vozil na uro na 38.

Fotografija je simbolična.

NOVO MESTO – Novomeški Revoz ponovno »prilagaja obseg dnevne proizvodnje«, kar v praksi pomeni, da bodo temu prilagodili, torej zmanjšali, tudi število zaposlenih.

»Kljub dobremu odzivu trga na nova modela renault twingo in smart forfour naročila niso na ravni, ki bi jo pričakovali, zato je v Revozu potrebno prilagajanje obsega proizvodnje,« so sporočili iz dolenjske družbe. Proizvodnjo bodo zmanjšali za približno deset odstotkov, temu pa bo sledilo tudi prilagajanje števila zaposlenih, zlasti agencijskih delavcev. Kot je za STA povedal Revozov sindikalist Slavko Pungeršič, bo brez dela ostalo približno 150 agencijskih delavcev.

V Revozu bodo v naslednjih tednih postopoma prešli z dnevne proizvodnje 42 vozil na uro na 38.

Spomnili pa so, da kljub manj ugodnemu odzivu trga še vedno izpolnjujejo pogoje, ki so se jim zavezali v pogodbi o dodelitvi spodbude neposredni tuji naložbi. »Glede števila delovnih mest je namreč treba spomniti, da je Revoz v začetni fazi projekta najel skupaj več kot tisoč delavcev, tako da bo prilagajanju števila zaposlenih konec letošnjega leta še vedno izpolnjeval vse pogodbene pogoje na področju zaposlovanja.«

Deli s prijatelji