VIATOR & VEKTOR

Rešitelj bo znan, ko bo denar na mizi

Objavljeno 21. junij 2012 14.53 | Posodobljeno 21. junij 2012 14.54 | Piše: A. K., STA

Družba Skupina Viator & Vektor naj bi imela vlagatelja, a bo ta znan šele, ko bo denar na mizi.

Več o reševanju družbe naj bi bilo znano v 10 dneh

LJUBLJANA – Delničarji družbe Skupina Viator & Vektor so na skupščini sprejeli sklep o dokapitalizaciji. Osnovni kapital družbe se bo po sklepu skupščine, na kateri je bilo prisotno 76 odstotkov kapitala, z izdajo 718.908 novih delnic povečal za okoli 30 milijonov evrov na okoli 37,2 milijona evrov. Nove delnice so lahko izplačane izključno v denarju, prednostna pravica obstoječih delničarjev pa je izključena.

Predsednik upravnega odbora Zdenko Pavček je dejal, da bo dokapitalizacija uspešna, če bo v roku 30 dni vplačan celotni znesek povečanja osnovnega kapitala in če bo prisilna poravnava pravnomočno potrjena. Kdo je vlagatelj, še ne želi razkriti, saj da bo to znano, ko bo denar na mizi.

NLB in Abanka se ne strinjata

Dokapitalizacija je del načrta finančnega prestrukturiranja družbe v prisilni poravnavi. Pogoj za uspešno sanacijo je tudi dogovor z bankami o reprogramu posojil, toda za zdaj vsaj dve, Nova Ljubljanska banka (NLB) in Abanka, na to ne pristajata. Zahtevata konec prisilne poravnave in stečaj družbe, saj ne verjameta, da bo družba zagotovila dokapitalizatorja. 

Deli s prijatelji