POGUMNO

Rešila sta ga modra angela

Objavljeno 06. april 2013 09.37 | Posodobljeno 06. april 2013 09.37 | Piše: Oste Bakal

Komandir bo mlada policista predlagal za priznanje.

Poveljnik Edvard Cvetko (na sredini) je upravičeno ponosen na Tamaro Janžekovič in Albina Majcna, ki sta rešila 58-letnega občana (foto: Oste Bakal).

ORMOŽ – Bilo je v noči na nedeljo, ko sta policista, 33-letni Albin Majcen in 26-letna Tamara Janžekovič, med patruljiranjem opazila gorečega opla omego, v njem pa zaklenjenega in spečega 58-letnika. Potem ko ga nista mogla prebuditi, sta razbila steklo na vratih in ga potegnila na varno. Pri tem so vsi dobili ureznine, onadva po prstih na rokah, moški pa na nogi. Kot sta včeraj povedala, zaradi dima nista videla, ali je kdo v vozilu, a ker je očitno pritiskal na stopalko za plin, je bilo jasno, da je nekdo notri. Albin je pograbil kovinsko lučko, razbil šipo, sprostil zatič in odprl vrata. Zmedeni voznik ni hotel ven in se je hudoval, zakaj so mu razbili avto, zato sta ga zgrabila in mu rešila življenje, saj mu je rdeči petelin že začel lizati oblačila.

»To ni nič posebnega, saj sva samo opravljala svoje delo, in vedno bi storila enako,« povesta mlada uniformiranca v en glas, Tamara pa dodaja: »Vse je potekalo normalno do tistega trenutka, ko sva zaslišala močan avtomobilski hrup s parkirišča. Potem pa ni bilo več razmišljanja, razen da morava rešiti človeka v vozilu ter s tem tudi svoja življenja. Ko sva vdrla v avtomobil, zmedeni človek najprej ni vedel, zakaj sva razbila šipo. Avtomobil je bil ena sama bakla, tako da sva ga rešila zadnji čas. Občutila sem zadovoljstvo, da sva ga rešila ter da sva pravilno in pravočasno reagirala.« Njen sodelavec pa odkrito priznava, da ga je bilo tudi strah. »Razmišljal sem, ali nama bo uspelo pravočasno rešiti človeka in se umakniti ali pa bo eksplozija ubila vse tri. Malo me je presenetilo, da je rešeni voznik predvsem spraševal za dokumente, ki so zgoreli v vozilu,« pravi Albin in dodaja, da sta že obiskala svojega rešenca.

Naši sogovorniki so tudi povedali, da nesrečnik nikakor ni bil pijan, ampak je nameraval v avtu prespati, ker zaradi vremenske ujme ni mogel domov. Domnevajo tudi, da je bil v vozilu kakšne tri ure in se je prižgani avtomobil preveč ogrel in zagorel.

»Zaradi tega, kar sta storila, smo na PP Ormož ponosni na sodelavca, ki sta tudi sicer zelo pridna in prizadevna. Predlagal ju bom za policijsko priznanje za hrabrost,« je med drugim povedal komandir ormoških mož v modrem Edvard Cvetko.

Deli s prijatelji