KRIZA

Rešeni šele v sredo, jutri nov dež in led

Objavljeno 03. februar 2014 12.06 | Posodobljeno 03. februar 2014 12.06 | Piše: D. P.

Do konca tedna se bo ogrelo, v povprečju do pet stopinj, na nekaterih območjih morda celo 10. Dobra novica pa je tudi, da v prihodnjih 10 dneh novih snežnih padavin ne bo več.

Nekaj dni bo Slovenija še v znamenju snega in ledu.

LJUBLJANA – »Dobra novica je, da so padavine bolj ali manj vsepovsod ponehale. Slabo pa je, ker so temperature še vedno nizke na območjih, kjer imajo težave z žledom,« pojasnjuje Jure Cedilnik, dežurni prognostik na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso).

Jasno na Primorskem

Na Primorskem se bo popoldne delno zjasnilo, še bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem od 6 do 12 stopinj Celzija.

Pozor, jutri dež na Notranjskem

Vsi na prizadetih območjih nestrpno pričakujejo otoplitve. Kdaj bodo, nas zanima. »V noči na sredo oz. v sredo se bodo razmere umirile,« dodaja Cedilnik, v isti sapi pa še opozori na jutrišnji torek: »Na območjih, kjer so že težave, torej na Notranjskem in severozahodnem Primorskem, bo sprva snežilo, potem še deževalo.«

Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo na vzhodu megla. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji se bodo pojavljale padavine, v notranjosti bo večinoma snežilo. Najnižje jutranje temperature –7 do –3, na Primorskem od 0 do 5, najvišje dnevne od –1 do 3, na Primorskem do 10 stopinj.

Deset dni brez snega

Do konca tedna se bo ogrelo, v povprečju do pet stopinj, na nekaterih območjih morda celo 10. Dobra novica pa je tudi ta, da v prihodnjih 10 dneh novih snežnih padavin ne bo več.

Danes bo večinoma suho, ponekod se bo delno zjasnilo. Ob Jadranu bo pihala burja. Jutri bo pretežno oblačno, v krajih vzhodno od nas se bo zadrževala megla. Popoldne bodo v krajih zahodno od nas občasne padavine.

Pri vas sneži? Morda dežuje? Pošljite nam fotografijo in razkrijte vremenske izkušnje in težave bralkam in bralcem Slovenskih novic.

Deli s prijatelji