BITKA

Remškar na tnalu pojasnjuje: Kurirja v operacijsko ni bilo

Objavljeno 15. julij 2015 10.36 | Posodobljeno 15. julij 2015 10.36 | Piše: T. L.

Svet onkološkega inštituta o Remškarjevem delu.

Brecelj je še naprej brez dlake na jeziku.

LJUBLJANA – Svet Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana bo danes razpravljal o dosedanjem delu generalnega direktorja bolnišnice Janeza Remškarja. Seja je sklicana na pobudo predstavnikov zaposlenih v svetu. Razburil jih je namreč način, kako je bilo junija kirurgu Eriku Breclju vročeno opozorilo zaradi kršitve delovnih obveznosti – kar v operacijski dvorani.

Zaradi tega je radiolog, ki je v preteklosti delal v Švici, Peter Soklič, zdravniško zbornico obvestil o po njegovem mnenju človeško nizkotnem, etično in moralno obsodbe vrednem ravnanju Remškarja in tožilcu zbornice predlagal tožbo proti Remškarju.

Že včeraj je Remškar medijem poslal pismo, v katerem piše, da Brecelj s problematiziranjem načina vročanja opozorila odvrača pozornost od razlogov zanj. Vročeno mu je bilo na popolnoma zakonit način ob upoštevanju vseh varnostnih mehanizmov, ki veljajo za operacijske prostore, je zatrdil Remškar in ob tem izpostavil, da je Brecelj že leta v konfliktu z vodstvi onkološkega inštituta. 

Danes pa so z inštituta posredovali še dodatno pojasnilo o načinu vročitve. Poudarjajo, da z vročitvijo opozorila dr. Breclju ni bil moten delovni proces. »Vročitev ni bila opravljena med samim potekom operacije, prav tako ne v operacijski dvorani. Varnost bolnika zaradi vročitve opozorila ni bila ogrožena. Vročevalec ni vstopil v sterilne prostore, kot se to napačno prikazuje. Dr. Brecelj je po končani (prvi) operaciji prišel v predprostor (kjer se običajno vroča pošta), pošiljko prevzel, odprl in prebral, kar prav tako kaže, da ni šlo za neprimeren kraj in čas vročitve.«

V dodatnem pojasnilu še citirajo Brecljevo izjavo v intervjuju za 24ur na Pop TV junija, ki potrjuje, da kurir nikoli ni bil v operacijski dvorani.

 

Deli s prijatelji