POGOVORI

Referendum še v zraku, zdaj o njem razmišlja opozicija

Objavljeno 30. oktober 2012 23.18 | Posodobljeno 30. oktober 2012 23.18 | Piše: P. J., STA

Pozitivna Slovenija in SD naj bi razpravljala o vložitvi zahteve za razpis referendumov.

LJUBLJANA – V opozicijskih PS in SD po neuradnih podatkih potekajo pogovori o morebitni vložitvi zahteve za razpis referendumov o slabi banki in Slovenskem državnem holdingu. Rok za vložitev zahteve se sicer izteče opolnoči.

Kot je znano, pobuda Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije za vložitev zahteve za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank ni uspela, saj niso zbrali dovolj veljavnih podpisov.

Poleg referenduma o slabi banki je v zraku visela tudi možnost referenduma o zakonu o Slovenskem državnem holdingu. Pobudo za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o tem zakonu je vložil Sindikat delavcev dejavnosti energetike Slovenije, a so pobudniki z ministrstvom za finance dosegli dogovor in dali ustno zagotovilo, da bodo zahtevo umaknili.

Rok za vložitev zahteve se sicer izteče danes opolnoči, do tedaj pa referendum lahko zahteva še skupina 30 poslancev. Po neuradnih podatkih virov blizu SD pa v opozicijskih PS in SD trenutno razpravljajo o tej možnosti.

Deli s prijatelji