KOPER

Razsipna dekanja FHŠ

Objavljeno: 11.08.2010 09:31

Zaradi finančnih težav odpuščali, dekanja pa na kosilo za 160 evrov

  • Fotokopija računa
  • Dekanja Vesna Mikolič
KOPER – Pred časom so študentje Fakultete za humanistične študije (FHŠ) v Kopru opozorili na nedopustne in škodljive ukrepe dekanje fakultete Vesne Mikolič in vodstva fakultete, ko so domnevno zaradi finančnih težav fakultete odpustili 35 doktorjev znanosti in asistentov ter s tem močno prispevali k razkroju primorskega univerzitetnega prostora in širše.

Vodstvo fakultete je pod pretvezo finančnih težav fakultete izvedlo največji kadrovski pogrom slovenskega univerzitetnega prostora, pri tem pa so se znebili najkritičnejših in najbolj priljubljenih profesorjev in asistentov.
 
Toda prav dejanje dekanje fakultete prejšnji teden kaže na to, da fakulteta očitno ni v takih hudih finančnih škripcih in da očitno veljajo posebna pravila in privilegiji za izbrance.

Tako bi se dalo sklepati po računu za kosilo dekanje v elitni restavraciji v zaledju Kopra, kjer je porabila kar 160 EUR proračunskih sredstev oziroma povprečno študentsko mesečno štipendijo in tako potrdila domnevo študentov, da v primeru odpuščanj ni šlo za finančne težave fakultete, temveč za osebna in politična obračunavanja.

Predstavitvene informacije