Dobrodošli v letu, polnem vsega dobrega. S tem geslom so v tovarni Žito odprli petkovo okroglo mizo in na njej so predstavniki podjetja spregovorili o čokoladi Gorenjka, ki to leto praznuje častitljivih 90 let. »Ohranjanje Gorenjkine proizvodnje je pomembno z dveh vidikov; prvi je ohranjanje naše zgodovine in tradicije, drugi pa visoka prepoznavnost in ugled slovenske čokolade med potrošniki, kar jo umešča med najmočnejše blagovne znamke,« je povedal predsednik uprave Skupine Žito Toni Blažič.
Razrezali velikanko
Ob tej priložnosti so v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark razrezali velikanko, težko 90 kilogramov. Za izdelavo največje slovenske čokolade so porabili 20 kilogramov kakava in 27 kilogramov celih lešnikov. Sladko dobroto so vlili v posebej za to naročeni model, dolg 2,5 metra in širok meter. Vlivanje v model in posipanje z lešniki ter ohlajanje in dekoriranje so trajali skoraj štiri ure.
Poleg sladkega presenečenja so postregli tudi z nekaj zanimivimi podatki; če bi celoletno količino njihove čokolade v obliki 100-gramskih tablic zložili drugo za drugo, bi kača dosegla 3300 kilometrov, kar je polovica Kitajskega zidu. Dodatnih 1000 kilometrov bi dodale mini roladice in rezine.