SPREMEMBE

Razrešena, ker župan z njo ni mogel korektno sodelovati

Objavljeno 20. maj 2013 17.07 | Posodobljeno 20. maj 2013 17.07 | Piše: STA, T. L.

Milica Simonič Steiner ni več direktorica mariborske mestne uprave, župan Fištravec jo je namreč razrešil.

Milica Simonič Steiner.

MARIBOR – Direktorica mariborske mestne uprave še iz časa prejšnjega župana Franca Kanglerja Milica Simonič Steiner, ki je vse od marčevskih volitev na bolniškem dopustu, je z današnjim dnem razrešena svojih dolžnosti. Njene naloge bo tako tudi uradno prevzel Marko Žula, doslej od župana Andreja Fištravca pooblaščen za opravljanje tega dela.

Župan ocenil, da strokovno in korektno sodelovanje ne bo mogoče

Kot je pojasnil vodja odnosov z javnostjo na Mestni občini Maribor (MOM) Bartolo Lampret, se je Fištravec za ta korak odločil, ker je ocenil, da z njo strokovno in korektno sodelovanje ne bo mogoče.

Sicer pa je mariborski župan razrešitev po Lampretovih besedah izpeljal na podlagi zakona o javnih uslužbencih, ki pravi, da lahko funkcionar razreši direktorja občinske uprave ne glede na razloge v prvih treh mesecih od nastopa svoje funkcije. Ob tem se razrešeni uradnik premesti na delovno mesto, ki ustreza njegovemu nazivu, če takega delovnega mesta ni, mu delovno razmerje preneha, ima pa pravico do odpravnine.

Izbrana na javnem razpisu

Simonič Steinerjeva je na mariborsko občino prišla leta 2007, kmalu zatem, ko je županski položaj prevzel Kangler in jo izbral na javnem razpisu. Pred tem je bila zaposlena kot vodja projektov v vladni službi za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Tudi za Steinerjevo kazenske ovadbe

Kangler jo je za direktorico mestne uprave vzel, ker naj bi imela precej izkušenj na področju izvajanja projektov in črpanja evropskih finančnih sredstev. Tudi zoper njo je bilo v zadnjem obdobju županovanja Franca Kanglerja vloženo nekaj kazenskih ovadb, na primer v zvezi z lutkovnim gledališčem in mariborsko tržnico, prav tako je bila med tistimi, ki jim je policija maja 2011 med odmevno preiskavo za nekaj ur odvzela prostost.

Deli s prijatelji