ZA LEPŠO PRIHODNOST

Razpis za mlade bistre glave

Objavljeno 18. april 2014 16.59 | Posodobljeno 18. april 2014 16.59 | Piše: E. N.
Ključne besede: razpis

Objavljen razpis za nadarjene posameznike s področij umetnosti, znanosti in športa.

Letos bo zavod Vse bo v redu, ki ga je ustanovila Zavarovalnica Triglav, poleg izjemnih športnikov izbral še mlade talente s področij športa, umetnosti in znanosti. S tem bo širši javnosti predstavil nadobudne in perspektivne mlade posameznike iz vse Slovenije ter z njihovimi zgodbami predstavil pomen spodbujanja in razvoja mladih talentov za prihodnost naše družbe.

Strokovna komisija bo med prejetimi prijavami na razpis, ki je namenjen mladim in nadarjenim posameznikom s področij športa, umetnosti in znanosti, pripravila ožji izbor prijavljenih kandidatov. V ožji izbor bo uvrstila do 20 mladih posameznikov. Med kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bo sredstva prejelo najmanj osem talentiranih mladih športnikov, umetnikov in znanstvenikov:

  • najmanj sedem mladih športnikov, umetnikov ali znanstvenikov bo na osnovi dogovorjenih meril izbrala razpisna komisija,
  • enemu nadarjenemu posamezniku pa bodo sredstva podeljena na osnovi javnega glasovanja na spletni strani mladi-upi.si.
Razpis za leto 2014 je objavljen na spletni strani mladi-upi.si in triglav.eu. Rok za oddajo vlog po pošti je sreda, 23. april 2014.

Kako je bistrim glavam šlo lani?

Projekt Mladi so varnost naše prihodnosti je lani k sodelovanju privabil 180 športnikov, starih od 16 do 18 let. Ritmična gimnastičarka Monija Čebašek je lani nastopila na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na tekmi svetovnega pokala v Sankt Peterburgu in potrdila, da je trenutno naša najboljša ritmičarka. 

Alpski smučar Štefan Hadalin se je lahko brezskrbno pripravil na tekmovalno sezono, v kateri je med drugim postal dvakratni mladinski državni prvak, članski državni podprvak v superkombinaciji, prvič v karieri pa se je v Kranjski Gori predstavil med najboljšimi veleslalomisti sveta.

Motokrosist Tim Gajser se je lahko prvič do zdaj na sezono pripravljal na Sardiniji. Trening se je obrestoval, saj je na dirki svetovnega prvenstva v razredu MX2 v Braziliji osvojil zgodovinsko tretje mesto.

Deli s prijatelji