UKC

Razpis za generalnega direktorja UKC v objavo 25. septembra

Objavljeno 11. september 2015 00.05 | Posodobljeno 11. september 2015 00.15 | Piše: STA, T. Pa.

Prijavil se bo tudi Andrej Baričič.

V UKC Ljubljana je deklica umrla zaradi poškodb.

LJUBLJANA – Svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je danes odločil, da bo razpis za generalnega direktorja zavoda objavil 25. septembra. Sedanji v. d. generalnega direktorja Andrej Baričič je na vprašanje, ali se bo nanj prijavil, odgovoril, da je zdaj odgovor da, ni pa nujno, da bo med prispelimi kandidaturami tudi njegova.

Baričič je posle od svojega predhodnika Simona Vrhunca prevzel 10. avgusta, predsednik sveta UKC Ljubljana Tomaž Glažar pa je že takrat napovedal, da bodo nov razpis – na zadnjem namreč niso izbrali nobenega kandidata – objavili v kratkem.

Kot je Glažar pojasnil v izjavi za medije po današnji seji sveta zavoda, želijo omogočiti čim širšemu krogu ljudi, da se prijavijo. Rok za sprejem prijav bo 10 dni, v enem mesecu po objavi razpisa pa naj bi postopek zaključili.

Svet zavoda je danes obravnaval tudi poročilo upravnega nadzora ministrstva za zdravje na nevrološki kliniki in strokovnega nadzora o delu medicinskih sester. Po Glažarjevih besedah so sprejeli dva sklepa, in sicer, da mora poslovodstvo na vsaki redni seji svetu posredovati poročilo o izvajanju ukrepov iz obeh nadzorov ter da Baričič pripravi ukrepe za odgovorne osebe zaradi ugotovljenih nepravilnosti iz obeh nadzorov.

Današnje seje zaradi obsežnega dnevnega reda niso zaključili, nadaljevali jo bodo 21. septembra, je po nekaj več kot petih urah seje še pojasnil Glažar.

Deli s prijatelji