PRILOŽNOST

Razpis: bi imeli kadrovsko štipendijo?

Objavljeno 13. februar 2015 22.33 | Posodobljeno 13. februar 2015 22.33 | Piše: P. Pa.

Kadrovske štipendije so namenjen spodbujanju mladih, da se odločijo za določene poklice.

LJUBLJANA – »Delodajalci so za letos razpisali največ kadrovskih štipendij za strojništvo, mehatroniko in ekonomijo,« so sporočili iz Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije. Kadrovske štipendije so namenjene spodbujanju tistih mladih, ki se odločijo za poklice, za katere bodo lažje našli zaposlitev po koncu izobraževanja.

»Največ potreb po kadrovskih štipendistih v letu 2015/16 so oddali delodajalci za področji naravoslovja in tehnike, predvsem strojništva, elektrotehnike in mehatronike. Del štipendij je razpisan tudi za druga področja, npr. ekonomije.« Štipendije so razpisane tako za dijake kot študente, seznam razpisanih pa najdete na tej spletni strani http://bit.ly/izmenjevalnica.

Izkušnje v času izobraževanja

Kot so sporočili iz sklada, omogoča štipendija dijaku in študentu takojšnjo zaposlitev in pridobivanje izkušenj ter spoznavanje poklica že v času izobraževanja. Dodajajo še, da so kadrovske štipendije v povprečju enkrat višje od ostalih.

Mladim so na voljo ob kadrovskih štipendijah še Zoisove, ki se podeljujejo kot spodbuda za izjemne dosežke, štipendije Ad futura in druge. Poleg štipendij, ki jih podeljuje sklad, so na voljo še državne štipendije, ki jih podeljujejo centri za socialno delo.

Deli s prijatelji