KRIZA

Razpad: Lukšič pravi, da je te vlade konec

Objavljeno 26. april 2014 11.52 | Posodobljeno 13. januar 2020 11.56 | Piše: P. J.

Kot kaže, je Slovenija v novi politični krizi. Koalicijski partnerji Pozitivne Slovenije so že napovedali, da je konec te vlade.

Kaj se bo zgodilo s Pozitivno Slovenijo? Se bo razdelila ali bo našla skupno pot?

LJUBLJANA – Z izvolitvijo Zorana Jankovića za predsednika Pozitivne Slovenije po mnenju DL niso več izpolnjeni pogoji za delovanje koalicije. Kot so zapisali v odzivu na izid glasovanja na kongresu PS, pričakujejo takojšen dogovor o datumu predčasnih volitev.

Predsednik Desusa Karl Erjavec je, kot je zapisal za STA, pričakoval in tudi napovedal tak izid volilnega kongresa PS. 

»Naše stališče iz lanskega leta ostaja nespremenjeno. Pogoj je bil, da Jankovića ni v vladi. Z njegovim ponovnim vstopom je te vlade konec,« je po poročanju Financ dejal prvak SD Igor Lukšič. Na vprašanje, kdaj bodo po njegovem mnenju predčasne volitve, je povedal, da tega ne ve in da še ne ve, kako bodo to izpeljali. Kot še poročajo, ima danes ob 12.30 Lukšič novinarsko konferenco.

Kot kaže, pa bo v teh dneh zanimivo spremljati, kaj se bo zgodilo s poslansko skupino PS. Poslanec Golubović je pred nekaj minutami objavil pomenljivo sporočilo. Bo izstopil?

 

Na izid glasovanja sta se na twitterju odzvala tudi predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša in bivši predsednik SLS Radovan Žerjav.

 

Deli s prijatelji