IZGUBLJENA BITKA

Razočarani Pličanič odhaja zaradi Brezigarjeve

Objavljeno 01. april 2012 11.20 | Posodobljeno 01. april 2012 11.20 | Piše: S. N.

Potem ko je izgubil tožilstvo, je sodu dno izbilo imenovanje Barbare Brezigar, ki bo na MNZ najverjetneje skrbela za področje tožilstva.

Pravosodni minister Senko Pličanič je najvišji v vladi. Vozi se zadaj, za prvi skupni četrtek je izbral rjavo obleko.

LJUBLJANA – Minister Senko Pličanič, ki si je močno prizadeval, da bi obdržal tožilstvo v sklopu pravosodnega ministrstva, a je to bitko izgubil, bo odstopil, nam je potrdil član Virantove liste.

Pličaniču je prekipelo že ob kompromisnem predlogu stranke SDS, ki je ohranitev ministrstva pod Pličaničevo taktirko pogojevala z uspešnostjo dela tožilstva v obdobju enega leta, sicer pa bi moral Pličanič (kot edini minister brez doseženih ciljev, ki sploh niso bili konkretno zastavljeni) odstopiti. Pličanič se tedaj o nenavadnem pogojevanju stranke SDS ni želel javno izreči – naj spomnimo, da ga je o tem v državnem zboru spraševal tudi Zoran Janković, prvak Pozitivne Slovenije, neuradno pa ga je tovrstno izsiljevanje Janševe stranke precej razjezilo. 

Pličanič je tako včeraj Gregorju Virantu sporočil, da mu je dovolj in da odhaja. Menda Pličanič ne želi sodelovati z Barbaro Brezigar, ki jo je vlada v četrtek imenovala za državno sekretarko na notranjem ministrstvu, njeno področje pa bo najverjetneje prav tožilstvo.

Pličaničeva odločitev Virantu seveda ni pogodu, pravi naš vir in dodaja, da je zdaj vse odvisno le še od tega, ali bo prvaku stranke uspelo Pličaniča nekako pregovoriti oziroma mu ponuditi nekaj, česar ne bo mogel odkloniti. 

Deli s prijatelji