VREMENSKA

Razmere nepredvidljive, v avto le z dodatnimi oblačili

Objavljeno 12. februar 2013 08.32 | Posodobljeno 12. februar 2013 08.32 | Piše: T. L., STA

Zaradi burje snežni zameti, morje je poplavljalo, sneženje pa se bo nadaljevalo.

Ljubljanska južna obvoznica.

LJUBLJANA – Obilno sneženje, ki je Slovenijo zajelo v ponedeljek popoldne, se nadaljuje tudi danes. Po napovedih vremenoslovcev je močnejše sneženje pričakovati vse do opoldne, sneženje z občasnimi prekinitvami pa se bo sicer nadaljevalo do četrtka. Najmočneje bo snežilo v zahodni, osrednji in južni Sloveniji. Ob obali bo deževalo, drugod po nižinah Primorske deloma deževalo, deloma snežilo.

Na pot z dodatnimi oblačili ali odejami

Vremenu primerne so tudi razmere na cestah. Zaradi nočnega sneženja so ceste lahko zasnežene in spolzke, zato previdno. Prometnoinformacijski center voznikom svetuje, naj se na cesto odpravijo le z ustrezno zimsko opremo in dovolj goriva. Pričakujejo naj, da bodo za svojo pot potrebovali več časa, v vozilih pa naj imajo dodatna topla oblačila ali odeje. Zaradi plužnih in posipalnih skupin voznike opozarjajo na strpno in previdno vožnjo. 

Od ponedeljka do danes opoldne bo po napovedih Agencije RS za okolje v pasu od severne Primorske prek Notranjske do Kočevske in Bele krajine padlo od 25 do 40, lokalno lahko okoli 50 centimetrov suhega snega. Drugod ga bo zapadlo od 15 do 25 cm.

Zaradi burje snežni zameti

Ponoči je zapihala tudi burja, ki bo, razen v neposredni bližini morja, gradila snežne zamete. Morje pa je v ponedeljek zvečer poplavilo nižje ležeče predele obale.

Zaradi obilnih padavin v Sloveniji in v Italiji so v nedeljo in v ponedeljek delavci Darsa iz prometa začeli izločati tovornjake. Izločanje poteka na primorski in dolenjski avtocesti v obe smeri ter na gorenjski, pomurski in štajerski avtocesti proti Ljubljani.

Ste na cesti? Imate za nas fotografijo? Pošljite nam jo.

Deli s prijatelji