SOSEDJE SO VEDELI

Razkrivamo življenje domnevnega brata Melanie Trump

Objavljeno 29. april 2016 08.30 | Posodobljeno 29. april 2016 09.39 | Piše: Anita Krizmanić

Viktor Knavs, tast morebitnega predsednika ZDA Donalda Trumpa, nikoli ni priznal sina.

HRASTNIK – V zadnjih mesecih se Slovenija v ameriških medijih pojavlja skoraj tako pogosto kot Melania Trump. Slovenska žena predsedniškega kandidata in nepremičninskega mogotca Donalda Trumpa je dokazala, da je brez težav pozabila na rodno Slovenijo, saj je na začetku svoje manekenske kariere priimek Knavs spremenila v Knauss, zanikala, da je Slovenka, zadnja leta pa menda maternega jezika sploh ne uporablja več. Američani njene rodne Sevnice ne opisujejo kot kraja, kjer bi se človek želel postarati, se pa zadnje dni v zvezi z Melanio omenja tudi Hrastnik. Tam namreč živi njen zamolčani polbrat Denis Cigelnjak.

Zanikal je sina

Iz omare družine Knavs, ki živi v New Yorku, so nekaj mesecev pred predsedniškimi volitvami začeli padati okostnjaki, v javnost pa so pricurljali grehi iz preteklosti Viktorja Knavsa. Ta se je leta 1964, preden je spoznal Amalijo, ki mu je rodila hčerki Ines in Melanijo, zagledal v Marijo Cigelnjak. Spoznala sta se, ko je bil Viktor še poklicni voznik. Nekaj časa sta se dobivala, septembra mu je sporočila, da pod srcem nosi njegovega otroka. Viktor naj bi ji sprva ponudil zakon, pozneje pa si je premislil in Marijo obtožil, da otrok ni njegov. Mlada in zapuščena ženska je maja 1965 povila sina Denisa, tri mesece pozneje pa je na sodišču od Viktorja zahtevala preživnino. Ta je sina zanikal, na sodišču podrobno razlagal o tem, kdaj sta imela spolne odnose, in celo razglabljal o njenem menstrualnem ciklusu, nato pa je zahteval, da se opravi test DNK. In prav ta je pokazal, da je Viktor Denisov biološki oče. Viktor se je po navedbah ameriške revije GQ upiral očetovstvu, ker pa je sodišče Mariji naposled le ugodilo, je moral sinu do 18. leta plačevati preživnino. Kljub vsem dokazom Denisa nikoli ni priznal.

Na sodišču je podrobno razlagal o tem, kdaj sta imela z Marijo spolne odnose, in celo
razglabljal o njenem menstrualnem ciklusu.

Sosedi vedo za slavno sestro

Denisa, ki bo prihodnji mesec dopolnil 51 let, smo poiskali v Hrastniku. V naselju Novi log je na številki 19 siv in prav nič privlačen stanovanjski blok. Tam v majhnem stanovanju s partnerico in hčerko, ki obiskuje drugi razred osnovne šole, prebiva skromni Denis. Tako nam je povedala njegova soseda, ki nam je, potem ko smo zaman trkali na vrata, še zaupala, da se v Hrastniku o tem, da je Melania njegova polsestra, govori že nekaj let. A ne na glas, saj Denis o tem noče razglabljati, slavne sestre pa nikoli ne omenja. Starejša gospa, ki je želela ostati anonimna, je še povedala, da Denis svoj kruh služi v prodajalni Centra gradnje Mercator. Denisa tam nismo našli, a nam je njegova nadrejena povedala, da je do prihodnjega torka na dopustu in da se je z družino najverjetneje odpravil na počitnice. O marljivem delavcu ni hotela razkriti ničesar več, je pa dejala, da tako kot številni v Hrastniku tudi ona ve za družinski škandal, o katerem pišejo ameriški časopisi. »O tem ne bi govorila. To so Denisove zasebne zadeve, o katerih se tudi sam ne pogovarja rad. Vsaj tukaj ne,« je še povedala poslovodkinja in nas prijazno odslovila. O do zdaj anonimnem Hrastničanu molčijo tako sosedi kot tudi sodelavci, ki spoštujejo njegovo zasebnost, je pa Denis nedavno spregovoril z ameriško novinarko Julio Ioffe. Ta se je pred kratkim mudila v Hrastniku, kjer ji je polbrat morebitne prve dame ZDA odprl vrata in ji celo pokazal dokumente, ki potrjujejo celotno zgodbo.

Očeta ni nikoli spoznal

Povedal je, da je njegova mati, ki je bila pred leti ponižana in osramočena, a je na sodišču izborila pravico zase in za svojega sina, umrla pred nekaj leti. Po sinovem rojstvu se nikoli ni poročila, Denis pa je ostal njen edinec. Na očeta ga ne vežejo nobeni spomini, saj ga nikoli ni spoznal. »Nikoli ga nisem mogel povabiti na kavo,« je povedal Denis, ki je o svojem očetu slišal marsikatero zgodbico, a si nikoli ni upal stopiti v stik z njim in svojima polsestrama. Čuti, da je za to prepozno, ob tem pa pravi, da si ne želi pozornosti ali česarkoli drugega od družine Trump. Melanio in Ines si še vedno želi spoznati, a je prepričan, da sploh ne vesta, da imata brata. Po pisanju ameriškega časnika to ne drži, saj naj bi novinarka dokumente s sodišča poslala Melanii, ki je sprva dejala, da ne ve, kaj bi radi od nje, naposled pa naj bi le priznala, da je za polbrata izvedela pred leti. »Moj oče ni javna osebnost, zato prosim spoštujte njegovo zasebnost,« je zabrusila novinarki. Odzvala se je tudi na objavo članka, ki ga je označila za izmišljenega. Besna Melania je še prepričana, da se je novinarka načrtno spravila nad njeno družino, ob tem pa niti z besedo ni omenila zamolčanega brata, za katerega naj bi vedela dolga leta.

Deli s prijatelji