VLADNI ODDIH

Razkrivamo, kje se bodo namakali ministri in ministrice

Objavljeno 30. julij 2017 13.45 | Posodobljeno 30. julij 2017 13.45 | Piše: P. Pa.

Večina gre na morje in v hribe, nekateri pa bodo kar doma.

LJUBLJANA – Poletje se preveša v drugo polovico in prav tako čas dopustov. V tem času so se oziroma se še bodo na bolj ali manj zasluženi oddih odpravili tudi ministri in ministrice. Preverili smo, kam točno, za kako dolgo in kdaj načrtujejo svoj oddih.

Najdaljši dopust med vsemi si bosta privoščila Mateja Vraničar Erman in Dejan Židan, ki bosta avgusta izkoristila kar tri tedne dopusta.

Večina ministrov lokacije svojega oddiha ne razkriva, kar nekaj pa je tudi takih, ki pravijo, da dokončne odločitve o lokaciji še niso sprejeli. Na naše vprašanje se niso odzvali le na ministrstvu za javno upravo, ki ga vodi Boris Koprivnikar

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc v začetku avgusta in septembra načrtuje teden dni dopusta. »O destinaciji, kje bo preživela dopust, se ministrica še ni odločila,« so odgovorili iz njenega kabineta.

Erjavec ostaja doma

»Minister Erjavec je letos izkoristil šest dni letnega dopusta iz leta 2016 in dan letnega dopusta iz leta 2017.
Zaradi delovnih obveznosti minister Erjavec letošnje poletje nima vnaprej načrtovanega dopusta. Ko oziroma če bo to mogoče, bo minister letni dopust, kot po navadi, preživel v krogu družine,« so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve. Sicer pa je znano, da ima minister Erjavec vikend v hrvaški Istri.

Ministrica za obrambo Andreja Katič je do zdaj izkoristila že sedem dni dopusta, za poletne dni pa ga je načrtovala še 11 dni. »Letošnji letni dopust bo preživela delno doma delno pa na hrvaški obali,« so pojasnili v njenem kabinetu.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič bo dopust izkoristil v času vladnih počitnic. Načrtuje, da ga bo z družino in s prijatelji preživel v Sloveniji.

Gorazd Žmavc, minister za področje stikov med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednih državah ter med RS in Slovenci po svetu, je v tem letu do zdaj izkoristil dva dni dopusta. V poletnih mesecih ga namerava še 15 dni, ki jih bo preživel v slovenskem primorju.

Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman je do zdaj v tem letu izkoristila osem dni lanskega dopusta. »Poletni dopust jo še čaka, in sicer zadnje tri tedne v avgustu. Preživela ga bo v krogu družine,« so sporočili iz njenega kabineta.

Minister za pravosodje Goran Klemenčič je v letošnjem letu do zdaj izkoristil osem dni dopusta. Na vprašanje, kakšni so njegovi načrti za poletni oddih, pa v kabinetu odgovarjajo: »Glede objavljanja osebnih podatkov in poseganja v zasebnost je minister precej zadržan, zato na vprašanja o dopustniških načrtih ne odgovarjamo.«

Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, bo letošnje poletje dopustu namenil tri tedne. »Prvi teden, ki teče zdaj, bo nekaj dni potoval z avtom po Evropi. Naslednji teden bo nekaj dni na slovenski obali in zadnji teden bo namenjen pohodništvu po Sloveniji. To je sicer prvi letošnji dopust ministra mag. Dejana Židana,« so sporočili iz njegovega kabineta.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič bo svoj dopust preživela na morju, v hribih in doma. Kot so pojasnili v njenem kabinetu, se bo na redni letni dopust za deset dni odpravila v prvi polovici avgusta.

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je letos koristila pet dni dopusta, so pojasnili v njenem kabinetu in dodali, da glede poletnega dopusta pa pojasnjujejo, da ministrica svojega prostega časa ne želi izpostavljati javnosti.

Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je v tem letu izkoristila deset dni lanskega dopusta, novega še ni. Tega (15 dni) namerava izkoristiti v avgustu. Preživela ga bo v gorah, doma in na morju.

Minister za kulturo Anton Peršak bo letos dopustoval v Istri, in sicer v prvi polovici avgusta. Koliko dni bo namenil oddihu, na ministrstvu niso odgovorili.

Ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj je v letošnjem letu izkoristila devet dni dopusta. V avgustu predvidoma načrtuje še teden ali dva dopusta z družino, vendar konkretnih načrtov še nima, so pojasnili na ministrstvu.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek pa do zdaj ni izkoristil niti dneva dopusta. V poletnih mesecih bo svojemu oddihu namenil dobra dva tedna, so pojasnili v njegovem kabinetu. 

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je letos izkoristila 11 dni dopusta. Letos bo dopustovala v začetku avgusta.

Deli s prijatelji