ŠOLE IN ZDRAVSTVENI DOMOVI

Razkrivamo, kdo je počitnice vzel dobesedno

Objavljeno 10. avgust 2017 18.15 | Posodobljeno 10. avgust 2017 18.15 | Piše: S. N.

Na naš klic se niti eden izmed naključno izbranih direktorjev in ravnateljev v petek zgodaj popoldne ni odzval. V vednost: na telefon smo želeli samo tiste, ki dobivajo plačo iz vašega davkoplačevalskega žepa, torej vodilne v javnih sektorjih.

Pritok denarja lahko spodbudite s feng šuj zdravili.

LJUBLJANA – Bi se uprli ponudbi, da lepo petkovo popoldne namesto v svoji pisarni preživite nekje na vročem soncu, z osvežilno pijačo, ob morju? Verjamemo, da vas ni malo, ki ste takoj za. Nekateri pa to že počnete.

V naši redakciji smo si zadali nalogo, da preverimo, kdo od naključno izbranih vodstvenih delavcev v javnem sektorju na vroči poletni dan, 21. 7. 2017, ob 14. uri še vztraja v svoji pisarni.

Šolnike in zdravnike smo izbrali, ker jih plačujete vi

Zakaj smo preverjali ravno javni sektor? Zato, ker dobiva plačo iz vaše denarnice. Direktorji zasebnih podjetij morajo plačo zase in svoje zaposlene zaslužiti sami, zato imajo pravico, da delajo (ali srkajo kavo na plaži v Portorožu), kadar koli hočejo. Drugače pa je z vodstvenimi delavci zavodov, ki spadajo v javni sektor. Njim plačo zagotavljate davkoplačevalci, zato imate pravico vedeti, ali so v času normalnega delovnika (in če niso na dopustu) sploh v službi.

Uro klica smo izbrali zato, ker bi odhod iz službe pred 14.00 pomenil prihod v službo že pred 6.00. Vemo pa, da tako zgodaj direktorji v službo ne hodijo, zato bi morali ob 14.00 biti še dosegljivi na delovnem mestu.

Uganite, koliko klicanih smo dobili na telefon?

Bi uganili, da je večina direktorjev in ravnateljev v petek ob 14.00 že odnesla pete iz službe? Niste se zmotili. Stacionarni telefon je zvonil v prazno v prav vseh (!) primerih.

Brez uspeha smo poskušali priklicati:

  • OŠ Valentina Vodnika, Ljubljana, ravnateljica: Vesna Žagar Gabrovšek,
  • OŠ Antona Aškerca, Rimske Toplice, ravnateljica: Manica Skok,
  • ZD Ljubljana – Šiška, predstojnica enote: Aleksandra Banovič Groznik,
  • ZD Ljubljana – Center, predstojnik enote: Rajko Vajd,
  • Ministrstvo za šolstvo – direktorat za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, direktor: Gregor Mohorčič,
  • OŠ Komenda Moste, Komenda, ravnateljica: Mira Kek,
  • OŠ Dušana Muniha Most na Soči, ravnatelj: Ciril Makovec.

Kaj pa če so na dopustu?

Vsakdo ima pravico do dopusta. Grdo bi bilo, če ne bi upoštevali morebitnih odsotnosti zaradi dopustov. Zato smo se odločili, da z omenjenimi po neuspešnem klicu kontaktiramo prek elektronske pošte. Na naše vprašanje, zakaj jih nismo mogli priklicati na telefon v petek zgodaj popoldne, so nam prijazno odgovorili štirje od sedmih anketiranih. Njihov navedeni razlog je bil, da so imeli ravno takrat svoj zasluženi dopust.

Se je tudi vam že zgodilo, da ste bili najbolj zaželeni ravno takrat, ko ste uveljavljali svojo pravico do letnega dopusta? 

Deli s prijatelji