PRIHAJA SNEG

Razkrivamo, kdaj bo spet pobelilo Slovenijo

Objavljeno 22. november 2017 15.09 | Posodobljeno 22. november 2017 15.09 | Piše: P. Pa.

Vremenoslovci v napovedi razkrivajo, kakšno bo vreme v prihodnjih dneh.

Idilično jutro v Dolenji vasi.

LJUBLJANA – Tisti, ki že nestrpno pričakujejo novo pošiljko snega, bodo gotovo veseli te novice. Konec tedna se bo namreč meja sneženja približala nižinam, napovedujejo na spletni strani agencije za okolje.

V soboto bo območje Alp in severnega Sredozemlja dosegla hladna fronta, ki bo naše kraje prešla v noči na nedeljo. V soboto se bodo sprva začele pojavljati padavine v zahodnem delu, čez noč pa se bodo razširile nad vso slovenijo. Napovedujejo, da se bo ohladilo, meja sneženja pa se bo spustila do nižin. 

image

V začetku prihodnjega tedna bo predvidoma suho, v sredo in četrtek pa lahko pričakujemo padavine, v severni polovici države pa občasno sneženje do nižin.

image

Kako bo v teh dneh?

Na Notranjskem in Primorskem bo oblačno, drugod pa bo prevladovalo sončno vreme. Najvišje temperature bodo 15 stopinj C. V četrtek bo na vzhodu in severu sončno, drugod pa bo prevladovalo pretežno oblačno vreme. Na Primorskem bo megleno, občasno lahko rahlo rosi ali dežuje. Podobno bo tudi v petek, ko bo na vzhodu in severu jasno, drugod pa oblačno.

Deli s prijatelji